Oud-spelers FC Utrecht luiden noodklok: “Te weinig voetbalkennis aanwezig”

Soccernews

FC Utrecht is dramatisch gestart aan het seizoen. Dit brengt de nodige onrust met zich mee. Na de uitschakeling in de Europa League tegen Differdange 03 werd met moeite een punt gepakt tegen promovendus Go Ahead Eagles. Vervolgens verloor men van FC Groningen en FC Twente.

Frans Adelaar, Ton du Chatinier en Gert Kruys luiden de noodklok. Alle drie speelden ze tien jaar in het shirt van FC Utrecht, waar Adelaar en Du Chatinier eveneens trainer waren. Huidig hoofdcoach Jan Wouters treft volgens hen geen blaam. “Die kan er ook niks aan doen dat de club zijn huiswerk niet heeft gedaan”, vindt Adelaar. Door het vertrek van enkele spelers kwam de club uit de Domstad met een verdedigingsduo bestaande uit de onervaren Gévero Markiet en Kai Heerings op de proppen. Pas later werd Timothy Derijck gehuurd van PSV.

“Je wist nota bene vorig seizoen al dat Mike van der Hoorn weg zou gaan. Dat is dus amateurisme en dat wijt ik aan de onervarenheid van de mensen die daar nu zitten. Er is te weinig voetbalkennis aanwezig”, aldus Adelaar tegenover het [i]Algemeen Dagblad[/i]. Kruys voorspelt een rampseizoen: “Er is best wel een groot probleem, want met deze spelers zul je niet ver komen.” Du Chatinier ziet een gebrek aan ervaren voetballers: “Van Asare bijvoorbeeld. Die is er ook al niet meer.” Jan Wuytens, Anouar Kali en Nana Asare vertrokken transfervrij. Bovendien raakten de dertigers Cedric van der Gun en Edouard Duplan geblesseerd.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie