‘Orkun Kökcü ontgroeit Feyenoord’

Foto: ‘Orkun Kökcü ontgroeit Feyenoord’

De Eredivisie werd afgelopen weekend hervat met veel verrassende uitslagen. Zo speelden Ajax, AZ, Feyenoord en PSV allen gelijk en deed alleen FC Twente van zich spreken met een overwinning op FC Emmen. Oud-prof John van Loen liet de spelers van de topclubs dan ook links liggen in zijn Elftal van de Week voor De Telegraaf, al maakte hij wel een uitzondering voor een Feyenoord-uitblinker.

“Kökcü is de enige speler die ik kies van de topclubs”, stelde Van Loen in de ochtendkrant. “Hij is altijd aanspeelbaar, blijft rustig en kan heel makkelijk voetballen. Maar je zag dat hij met het ontbreken van Timber en Trauner minder snel druk naar voren zetten.”

Volgens Van Loen is de Turks international inmiddels uitgegroeid tot een onmisbare speler voor Feyenoord. “Hij haalt tegenwoordig wel echt een bepaald basisniveau, heeft zichzelf echt opgewerkt. Zonder hem is Feyenoord gewoon een stuk minder.”

Naast Kökcü kon ook een oud-Feyenoorder rekenen op een uitverkiezing. FC Utrecht-middenvelder Jens Toornstra, die de afgelopen jaren actief was in De Kuip, haalde ook het Elftal van de Week. Toornstra opende zondag al vroeg de score in het duel tegen zijn voormalig werkgever en leverde een goede wedstrijd af.

Elftal van de Week: Etiënne Vaessen (RKC Waalwijk); Shurandy Sambo (Sparta) Bart Vriends (Sparta), Robin Pröpper (FC Twente), Mees de Wit (AZ); Jens Toornstra (FC Utrecht), Orkun Kökcü (Feyenoord), Michal Sadilek (FC Twente); Marouan Azarkan (Excelsior), Tobias Lauritsen (Sparta), Taylor Booth (FC Utrecht)

Euroborg

Eredivisie

15 januari 2023

16:45

FC Groningen
Feyenoord
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 januari 2023 16:41.

Denk jij dat Kökcü toe is aan een stap hogerop?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik twijfel of hij een hoger niveau aankan
147+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie