Oranje houdt met tien man stand tegen Colombia

Soccernews

Flink wat basisklanten moesten de wedstrijd van het Nederlands elftal aan zich voorbij laten gaan. Zonder hen lukte het de veredelde B-kern van Oranje toch nog om Colombia, de nummer vier van de wereldranglijst, op 0-0 te houden. Een knappe prestatie, helemaal omdat Jeremain Lens in de 35ste minuut van het veld moest nadat hij een Colombiaan bij de keel greep.

Colombia was in de winning mood na een 0-2 zege op bezoek bij België. Japan had Nederland daarentegen vorige week vrijdag nog op 2-2 gehouden en dus wilde Oranje zich koste wat het kost revancheren. Al snel schoot Rafael van der Vaart op de lat en in de rebound miste Ron Vlaar, maar het visitekaartje was ongetwijfeld aangekomen bij Colombia.

De debuterende Joël Veltman, die samen met Ron Vlaar de achterhoede vormde, ging niet veel later in de fout. Afgestraft werd het niet. Dat gold wel op een keelgreep van Lens, die daardoor het veld moest verlaten. Niet veel later kreeg Louis van Gaal een tweede en derde tegenvaller te verwerken. Siem de Jong viel uit met een ogenschijnlijk flinke blessure, waarna ook Van der Vaart nog voor rust de kleedkamer opzocht.

In de historie van Oranje gebeurde het nog niet eerder dat drie spelers voor rust het veld verlieten. Toch hielden de mannen van Van Gaal goede hoop om het de Colombianen lastig te maken. Het was Radamel Falcao die al snel Jasper Cillessen tot een redding dwong, terwijl de 42-jarige Faryd Mondragón amper werd getest.

Leroy Fer was één van de weinige spelers die het probeerde. Zijn schot werd geblokt door een Colombiaans been. Gregory van der Wiel blokte nog een inzet van invaller Victor Ibarbo en Cillessen ving een kopbal van James Rodriguez. Gescoord werd er niet meer, maar Oranje kon met een over het algemeen redelijk gevoel terugkijken op de oefenwedstrijd.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie