Opvallende goal Joël Veltman: “Op getraind”

Foto: Opvallende goal Joël Veltman: “Op getraind”

Joël Veltman maakte op zaterdagmiddag zijn eerste doelpunt van het huidige voetbaljaar voor Brighton & Hove Albion en dat deed de oud-Ajacied op een bijzondere manier. Hij scoorde namelijk… met zijn schouder.

De verdediger maakte de 2-0 van The Seagulls en deed dat uit een corner, door een draaiende beweging te maken en de bal met zijn schouder over de doellijn te werken. Toeval of toch een ‘bewussie’? “We hebben hierop getraind”, vertelt Veltman op het clubkanaal van zijn werkgever. “Ik zat toen wel bij de verdedigende partij, omdat ik bank begon, maar onze assistent die over de standaardsituaties gaat had me gezegd: stop met het blokkeren van de keeper, maar ga naar de tweede paal om de bal binnen te tikken. Dat deed ik bij de eerste corner die we kregen. Het is mooi dat iets waar we op trainen er nu uitkomt in de wedstrijd.”

Dus… er is bij Brighton getraind op het afwerken met de schouder? “Nee, dat natuurlijk niet, maar er moest gewoon iemand bij de tweede paal staan om binnen te kunnen tikken. Gelukkig was ik nu de gelukkige.”

Sterk seizoen Brighton & Hove Albion

The Seagulls presteren dit seizoen bijzonder sterk en staan achtste in de Premier League, maar wel met vier wedstrijden minder gespeeld dan de nummer vier Tottenham Hotspur: “Het gaat goed, maar we moeten bescheiden blijven. Er zijn nog veertien, vijftien wedstrijden te gaan, geloof ik. We moeten iedereen als een finale beschouwen en dan zien we wel waar we aan het einde van de rit staan.”

Leeds
Brighton
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 11 maart 2023 15:13.

Bijzondere goal?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
54+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie