Opvallend weinig vrije trappenspecialisten in Eredivisie

Soccernews

Dit seizoen waren er in de Eredivisie weinig vrije trappenspecialisten. De aanvallers Balázs Dzsudzsák (PSV) en Derk Boerrigter (foto, RKC Waalwijk) scoorden het vaakst uit een vrije trap en dit was bijzonder weinig: drie keer.

[i]Voetbal International[/i] onderzocht het aantal doelpunten uit vrije trappen en kwam op deze opvallende lage cijfers uit. “Opvallend laag”, vertelde journalist Taco van den Velde, die specialist is op het gebied van tactische analyses en statistieken. “Het is de spelers zelf aan te rekenen, want vrije trappen zijn trainbaar.”

Van den Velde vindt dat Nederlandse topclubs meer aan de vrije trap moeten doen. “Een echte specialist is er momenteel niet in Nederland, terwijl de vrije trap internationaal gezien juist wel veel doelpunten heeft opgeleverd. Topclubs als Ajax, FC Twente en PSV die iedere wedstrijd kansrijke vrije trappen mogen nemen van net buiten de zestien kunnen hier nog veel winst boeken.

[b]De vrije trappenspecialisten van het seizoen 2009/2010:[/b]
Balázs Dzsudzsák PSV 3 doelpunten
Derk Boerrigter RKC Waalwijk 3 doelpunten
Luis Suarez Ajax 2 doelpunten
Dries Mertens FC Utrecht 2 doelpunten
Marko Vejinovic Heracles Almelo 2 doelpunten

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie