Opstellingen Feyenoord-Shakhtar: plotselinge domper voor Slot

Foto: Opstellingen Feyenoord-Shakhtar: plotselinge domper voor Slot

Feyenoord hoopt zich vanavond naar de kwartfinales van de Europa League te spelen. Vanavond moet de ploeg van Arne Slot in De Kuip zien af te rekenen met Shakhtar Donetsk. Het treffen begint om 18.45 uur.

Wijzigingen Feyenoord in verdediging

De heenwedstrijd in Polen eindigde in 1-1, terwijl er voor Feyenoord toch meer in leek te zitten. De Rotterdammers kwamen zelfs zeer onverdiend nog achter, maar Ezequiel Bullaude sleepte er nog een remise uit. Afgelopen weekend werd ternauwernood FC Volendam verslagen (2-1), waardoor het de koppositie behield. De voornaamste vraag was hoe Slot de verdediging zou formeren tegen de Oekraïeners.

Gernot Trauner is inmiddels terug van zijn blessure, maar moest nog even geduld hebben om weer terug in het elftal te komen. Dit keer staat de Oostenrijk voor het eerst weer in de basis, dat gaat ten koste van Marcus Pedersen. Logischerwijs schuift Lutsharel Geertruida door naar de rechtsbackpositie. Linksback Quilindschy Hartman is er onverwacht niet bij. Hij is ziek geworden en wordt vervangen door Marcos López. Alireza Jahanbakhsh en Sebastian Szymanski keren daarnaast terug in de ploeg, wat ten koste gaat van Javairo Dilrosun en Danilo

Shakhtar

Bij Shakhtar zien we weinig wijzigingen in vergelijking met het treffen vorige week. De doelpuntenmaker Yaroslav Rakitskyi zit nu echter op de bank en dus hoeft Feyenoord geen rekening met hem te houden. Oud-Ajacied Lassina Traoré staat opnieuw aan de aftrap. Hij vormt een elftal met tien Oekraïners.

Wie haalt de kwartfinale?

  • Feyenoord
  • Shakhtar
251+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie