‘Opnieuw enorme mokerslag voor Vormer in Brugge’

Foto: ‘Opnieuw enorme mokerslag voor Vormer in Brugge’

Club Brugge heeft zichzelf met een zware kerstkater opgezadeld. Blauw-Zwart speelde op Boxing Day immers een erg tegenvallende partij en verloor uiteindelijk van een gretig Cercle Brugge: 2-0. Niet bepaald een hoopgevende prestatie met oog op het nieuwe kalenderjaar 2022. 

Nochtans zal Club zich na de winterstop zo snel mogelijk moeten herpakken. De kloof met leider Union SG dreigt anders te groot te worden, zelfs mét puntenhalvering. En dus wordt het uitkijken welke aanpassingen er zullen komen. In de voorbije duels hield hij namelijk telkens vast aan dezelfde basisspelers, terwijl ook zijn wissels vrij conservatief waren. Bas Dost was steevast bankzitter, terwijl Noa Lang en Ruud Vormer wel in de basis stonden. Voor laatstgenoemde dreigt echter ook een reserverol.

Extra concurrent

De veelbelovende Canadees Tajon Buchanan wordt snel in Brugge verwacht. Indien de international zijn MLS-niveau kan benaderen, wordt hij ongetwijfeld een waardevolle kracht. Diens komst zou wel een nieuwe mokerslag kunnen betekenen voor Vormer. De aanvoerder speelde de voorbije duels in een meer aanvallende rol aan de rechterzijde. Volgens Het Nieuwsblad is die plaats echter voorbehouden voor Buchanan. En vermits de plekjes op het middenveld ook al zijn ingevuld, dreigt de Nederlander dus opnieuw op de bank te verzeilen. 

Uiteraard blijft Vormer belangrijk voor Club Brugge, zeker ook naast het veld. Maar zijn vaste basisstek zou hij wel eens zeer snel weer kunnen kwijt geraken. Zo liet Clement na de partij tegen Cercle verstaan dat Buchanan momenteel voorstaat op schema.

Zie je Vormer nog lang bij Brugge blijven?

  • Jawel
  • Nee, beter terug naar Nederland
63+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie