Ophef om Utrecht-goal: “Licht ging heel even uit”

Foto: Ophef om Utrecht-goal: “Licht ging heel even uit”

Stije Resink is niet te spreken over de gelijkmaker van FC Utrecht. Volgens de middenvelder van Almere City FC had scheidsrechter Jannick van der Laan moeten ingrijpen.

Resink gaat ‘out’ voorafgaand aan gelijkmaker bij Almere – Utrecht

De 1-1 eindstand stond zaterdagavond al na een kwartier spelen op het scorebord. Bij een 1-0 voorsprong kwam Resink hard in botsing met zowel teamgenoot Joey Jacobs als tegenstander Victor Jensen, waardoor hij naar eigen zeggen ‘out’ ging. Toch besloot Van der Laan door te laten spelen met de treffer van Sam Lammers als resultaat. De Almere City-middenvelder begrijpt dat besluit niet.

“Met mijn hoofd gaat het op zich prima, maar bij die goal van hen…”, verzucht Resink tegenover ESPN. “Ik liep naar achteren, dus ik kon niet precies goed zien wat er gebeurde. Ik kreeg een volle beuk, volgens mij van een teamgenoot (Jacobs, red.), maar ja, bij mij ging het licht gewoon heel even uit. Ik snap dan niet dat er niet wordt afgefloten. Dat heb ik ook duidelijk bij hem aangegeven.”

“Maar ja, daar heb je achteraf ook niets aan”, vervolgt Resink. “Ik heb daarop ook nog niet echt een antwoord gekregen. Maar ik denk dat als je het zo ziet… Ik ga gewoon echt even neer. Van wat ik heb meegekregen moet je het spel dan stilleggen. Je ziet aan de manier waarop ik val dat ik echt even weg ben. Het duurde niet lang, want ik hoorde daarna het gejuich van de uitsupporters.”

VAR grijpt niet in

Resink vindt dit collectief falen van de arbitrage. “Ik weet niet waar de scheidsrechter stond en of hij het goed kon zien, maar je hebt een scheidsrechter, een grensrechter en een vierde man (…) Natuurlijk, in de emotie vraag je ook om uitleg, en dan zegt hij dat de VAR ernaar kijkt. Maar volgens mij gaat de VAR dit niet terugdraaien. Dit is een beslissing die de scheidsrechter op het veld moet nemen. En hij fluit niet af, dus ja. Dan kan ik wel heel lang boos blijven, maar dat heeft ook niet heel veel zin.”

Had de goal afgekeurd moeten worden?

  • Ja
  • Nee
309+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie