Ontketend Sparta maakt ook al gehakt van Cambuur

Foto: Ontketend Sparta maakt ook al gehakt van Cambuur

Sparta Rotterdam presteert dit seizoen geweldig in de Eredivisie en de ploeg van oefenmeester Maurice Steijn heeft op zaterdagavond ook SC Cambuur aan de zegekar gebonden. Dat gebeurde niet lichtzinnig, want in Leeuwarden werd het maar liefst 0-3 voor de gasten, die een grote kans maken op Europees voetbal.

Sparta schoot uit de startblokken in het Cambuurstadion en binnen de tien minuten kwam de 0-1 op het scorebord te staan. Spits Tobias Lauritsen ontving de bal van Sven Mijnants en haalde verwoestend uit, waarbij goalie João Virgínia volstrekt kansloos was.

Zo’n tien minuten later speelde de Portugese doelverdediger een negatieve hoofdrol bij de tweede treffer van de gasten uit Rotterdam. Zijn zwakke uittrap belandde namelijk voor de voeten van Mijnans, voor wie het een koud kunstje was om Koki Saito alleen voor de Cambuur-keeper te zetten. De Japanner maakte simpeltjes de 0-2, waardoor het duel misschien al gespeeld was na slechts twintig minuten voetballen!

Machteloos

Het was namelijk niet zo dat Cambuur nadrukkelijk de achtervolging inzette. De Leeuwarders maakten juist een machteloze en tandeloze indruk en Sparta kreeg de beste kansen. Vito van Crooij had voor het rustsignaal misschien wel de 0-3 moeten maken, maar dit keer lette Virgínia wél goed op.

Er was echter geen houden aan en al vroeg in de tweede helft viel de derde Rotterdamse treffer dan toch. Van Crooij kwam wederom oog in oog te staan met de doelman van Cambuur en dit keer won de Spartaan de tweestrijd. Zijn inzet leek wel houdbaar te zijn, maar via de voeten van Virgínia belandde de bal in het doel. Daarna was het over en sluiten voor de thuisploeg, die geen aanspraak meer maakte op een doelpunt.

Scoreverloop: 0-1 (9′) T. Lauritsen, 0-2 (18′) K. Saito, 0-3 (51′) V. van Crooij

Sparta Rotterdam
RKC Waalwijk
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 januari 2023 20:56.

Ben jij onder de indruk?

  • Ik wel
  • Ik niet
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie