‘Onenigheid over Weghorst’

Foto: ‘Onenigheid over Weghorst’

Wout Weghorst rondde deze winter zijn droomtransfer naar Manchester United af. De 30-jarige spits bereikte daarmee het hoogtepunt in zijn carrière, maar nog niet iedereen is overtuigd van de meerwaarde van de sterke spits.

Weghorst werd door Ten Hag opnieuw in de basisopstelling gezet tegen Crystal Palace. De sterke spits maakte geen doelpunt, maar zorgde toch voor tevredenheid bij zijn trainer.

“Ik vind dat Wout uitstekend gespeeld heeft. In het druk zetten en aanspeelpunt zijn, doorvoetballen via je hem”, stelde de trainer bij Viaplay.

Ten Hag nog steeds tevreden over Weghorst

Dat Ten Hag besloot om Weghorst na een halve wedstrijd al naar de kant te halen, had een andere reden dat zijn persoonlijke prestaties. “Op een gegeven moment ga je tactisch wisselen om meer variatie te krijgen. Om een tegenstander die zich heeft gefocust op Weghorst tegenover een ander type speler te zetten. Het had denk ik direct effect, dat zag je bij de 2-0.”

Ondanks de nieuwe complimenten voor Weghorst kijkt Ten Hag uit naar het moment dat Antony Martial weer wedstrijdfit verklaard wordt door de medische staf.

Dat is volgens Ten Hag nu nog niet het geval: “Martial is niet volledig belastbaar. Het zou heel prettig zijn als hij dat wel zou zijn. Hij is helaas nog nooit op 100 procent geweest sinds ik er ben, maar op de momenten dat hij speelde voegde hij wel veel aan spel toe. We staat er desalniettemin goed voor, dus kun je voorstellen hoe dit team gaat voetballen als hij er wel bij is.”

Newcastle
West Ham
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 maart 2024 16:02.

Kan Weghorst het niveau aan?

  • Vind van wel
  • Vind van niet
1089+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie