Ochtendkranten eensgezind: ‘Oranje op zijn Duits naar EK op schandalig veld’

Foto: Ochtendkranten eensgezind: ‘Oranje op zijn Duits naar EK op schandalig veld’

De Nederlandse ochtendkranten trekken allemaal dezelfde conclusie: Nederland had het duel tegen Griekenland al veel eerder moeten beslissen. Uiteindelijk won Oranje toch door een benutte penalty van Virgil van Dijk in blessuretijd, waardoor plaatsing voor het EK haast niet meer misgelopen kan worden.

Oranje op weg naar EK

De Telegraaf spreekt van een ‘reuzensprong naar het EK’. De krant begreep alleen niet dat Wout Weghorst de eerste penaltynemer was. “Dat de Hoffenheim-speler plaatsnam achter de bal wekte verbazing, omdat hij niet bepaald goede strafschopstatistieken (29 genomen, 12 gemist, red.) heeft en Bergwijn wel. Bovendien bleek de Ajax-aanvaller begin deze maand op bezoek bij AEK Athene vanaf de stip ‘laserpen-bestendig.”

Schandalig speelveld

Het Algemeen Dagblad rept van een Duitse overwinning. “In een zenuwslopende slotfase bracht Virgil van Dijk de beslissing in de OPAP Arena van Athene. De aanvoerder van Oranje bleef wél koel in de chaos vol Griekse laserpennen, en schoot het Nederlands elftal alsnog naar de dikverdiende zege op de Grieken: 0-1.” De krant besteedde ook aandacht aan het dramatisch veld. “Ook het speelveld was een weerstand op zichzelf in Athene, een soort lichtgele toendra vol hobbels waarop snel positiespel amper mogelijk was. De vreugde bij het oranjegekleurde uitvak was groot: het EK is binnen handbereik.”

Ook de Volkskrant hekelde het ‘schandalige’ speelveld, maar zag desondanks wel twee Oranje-spelers erop uitblinken. “Hoewel het aanvalsspel zich voltrok in laag tempo, was Nederland beter, met Tijjani Reijnders als beste speler en Quilindschy Hartman vrij goed op de linkerflank. En de andere Feyenoorder, Lutsharel Geertruida, een van de drie centrale verdedigers, speelde juist een zeer matige wedstrijd.”

Zie jij Oranje zich plaatsen voor het EK?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, ze gaan het nog uit handen geven
310+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie