NOS getuige van ‘bizarre’ tirade Achraf Hakimi

Foto: NOS getuige van ‘bizarre’ tirade Achraf Hakimi

Achraf Hakimi was niet zo te spreken over de leiding bij de troostfinale op het WK tussen Marokko en Kroatië. Tijdens de wedstrijd legde hij scheidsrechter Abdulrahman Al-Jassim al het vuur aan de schenen en in de catacomben ging dat nóg verder. Tom Egbers van de NOS was live getuige van de tirade van de Paris Saint-Germain-back, die zelfs FIFA-baas Gianni Infantino opzocht om zijn ongenoegen te laten blijken.

“Terwijl meneer Infantino stond te wachten voordat hij het veld op kon gaan, kwam Hakimi het veld aflopen en die ging op minder dan vijf centimeter van Infantino staan”, aldus Egbers. “Met stemverheffing ging hij tegen Infantino tekeer over de scheidsrechter. De bondscoach van Marokko (Regragui, red.) zei vooraf te hopen dat het niet over de scheidsrechter zou gaan, de man uit Qatar, maar Infantino heeft hier, om het plat te zeggen, de zak gekregen van Hakimi. Het was pijnlijk.”

De presentator vervolgt: “Wij wilden dat graag filmen.” En dat was technisch gezien ook wel mogelijk, maar… “Als je naar links met de camera zou gaan (voor de kijker rechts, red.) word je door mensen van de FIFA erop gewezen dat dat absoluut niet de bedoeling is, want alles wat daar gebeurd wordt door de FIFA in beeld gebracht. De FIFA liet dat buiten beeld maar dat heeft plaatsgevonden.”

Discutabele beslissingen

Marokko ging met 2-1 onderuit tegen de Kroaten en werd dus vierde op het WK, maar Hakimi en de zijnen dachten aanspraak te maken op meerdere strafschoppen. Een kwartiertje voor tijd werd de vleugelverdediger zelf duidelijk in de rug gelopen door Bruno Petkovic, maar de arbiter liet doorspelen (al was het de vraag of de overtreding in de zestienmeter werd gemaakt). In extremis wilden de Marokkanen nog een penalty voor een vermeende handsbal van Petkovic, maar de herhaling wees uit dat hij de bal op zijn rug had gekregen. Daar staat overigens tegenover dat Kroatië óók wel aanspraak maakte op een pingel: Sofyan Amrabat vergreep zich aan Josko Gvardiol, maar weer werd er niet gefloten…

Floot de scheids warrig?

  • Ja
  • Nee
1047+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie