“Normaal gesproken zou je zeggen: niet doen”

Foto: “Normaal gesproken zou je zeggen: niet doen”

Andries Noppert lijkt maandag in de eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal onder de lat plaats te nemen. In aanloop naar de clash met Senegal zorgt dat voor discussie in de NOS-studio.

“Normaal gesproken zou je zeggen: dit moet je niet doen”, reageert Leonne Stentler. “Maar dit is ook wel typisch Louis van Gaal. Die gaat er op de een of andere manier toch voor zorgen dat deze jongen een soort jongensdroom gaat beleven en waarschijnlijk zo boven zichzelf uit gaat stijgen, dat hij het ook nog fantastisch gaat doen. Normaal gesproken doe je dit niet, je stelt op een WK niet iemand op zonder ervaring.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

“Een enorm risico”

Noppert speelde pas 32 Eredivisie-wedstrijden en heeft nog geen enkele interland achter zijn naam staan. Pierre van Hooijdonk spreekt van een ‘heel aparte’ loopbaan. “Sinds hij een jaar geleden in de basis kwam bij Go Ahead, is het crescendo gegaan. Nu eindigt hij misschien als eerste keeper in Qatar. Tegelijkertijd neem je een enorm risico. Als je twee weggooiers hierachter hebt, dan snap ik wel dat je zegt dat het gebrek aan ervaring van Noppert niet uitmaakt.”

Van Hooijdonk vervolgt: “Maar je hebt met Bijlow een uitstekende keeper die onder Van Gaal ook de eerste keeper is geweest. Noppert zou een enorm verrassende keuze zijn. Het lijkt nu een beetje, en dat is al twee maanden zo, alsof Van Gaal en Frans Hoek doctorandus keepers zijn.”

Van Gaal liet op de persconferentie doorschemeren dat hij mogelijk gaat switchen van keeper. Van Hooijdonk: “Het ziet er heel intelligent uit om per wedstrijd te gaan bekijken wie moet keepen, maar je gaat dan wel voorbij aan het feit dat je een achterhoede hebt waarvoor het heel belangrijk is om te weten wie er achter ze staat. Is dat een keeper die coacht, en op welke manier? Daar raak je gewend aan. Ik vind het gedurfd.”

Haalt Oranje de halve finale?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Noppert opstellen verstandig?

  • Ja
  • Nee
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie