Nieuwe uithaal naar Karsdorp: “Ernstig professioneel wangedrag”

Foto: Nieuwe uithaal naar Karsdorp: “Ernstig professioneel wangedrag”

In navolging van trainer José Mourinho heeft nu ook directeur Tiago Pinto flink uitgehaald naar Rick Karsdorp. De rechtsback mag in januari vertrekken bij AS Roma.

In de Gazetta dello Sport doet Pinto zijn kant van het verhaal: “Na de wedstrijd tegen Sassuolo en na de uitspraken van Mourinho maakte de speler zich schuldig aan ernstig professioneel wangedrag, door niet te komen opdagen bij de training en niet mee te gaan op trainingskamp naar Japan.”

Uithaal naar advocaat en FIFPro

Daarna sprak Roma met Karsdorp en was volgens Pinto alle kou uit de lucht, maar uitspraken van advocaat Salvatore Civale deden een nieuwe bom ontploffen. “Ricky was terug, had weer getraind en wedstrijden gespeeld. Helaas wilde iemand zich laten gelden en al ons werk tenietdoen”, hekelt Pinto de advocaat.

“Ik weet niet of hij hem nog steeds bijstaat, maar hij was op zoek naar roem in plaats van naar een oplossing voor de problemen. Hetzelfde geldt voor FIFPro, dat een statement gaf zonder het gesprek aan te gaan met Roma. Karsdorp is nooit geïsoleerd van de selectie, ondanks dat hij twee keer niet kwam opdagen.” Dat Mourinho Karsdorp ‘een verrader’ noemde, vond Pinto niet te ver gaan.

“Na wedstrijden nemen emoties soms de overhand, dat gebeurt in het voetbal. Maar veel mensen vergeten nu hoe goed Karsdorp op zijn best is. Hij heeft zestig keer in de basis gestaan in achttien maanden onder Mourinho. Hij is op de markt, maar we zullen hem nooit gratis laten gaan. Als hij vertrekt, moeten we een manier vinden om de balans te bewaken. Dat betekent niet per se dat er een nieuwe back moet komen. Met Celik, Zalewski, Vina, Spinazzola en El Shaarawy zijn de vleugels goed bezet.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 januari 2023 20:40.

Karsdorp is genaaid

  • Eens
  • Oneens
610+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie