‘Neymar sluit zijn carrière af in Parijs’

Foto: ‘Neymar sluit zijn carrière af in Parijs’

Het talentvolle ‘toptrio’ (Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé) in Parijs heeft tot nu toe niet het resultaat opgeleverd zoals gehoopt/verwacht. Een kampioenschap is voor dit Paris Saint-Germain een formaliteit en het is juist de Champions League dat het trio moet veroveren, maar voor de tweede keer op rij lieten ze het afweten in dat toernooi. Nu is het maar de vraag of ze het volgend seizoen opnieuw met elkaar willen proberen… Als het aan Neymar ligt wel. 

Toekomst Messi en Mbappé onzeker, die van Neymar níét

Waar er nog veel onzeker is over de toekomst van de sterren Messi en Mbappé, meldt The Athletic dat Neymars toekomst wel een zekerheid lijkt. De international van Brazilië zou vastbesloten zijn om zijn carrière af te sluiten bij PSG, ondanks dat het sinds zijn komst naar Parijs niet altijd vlekkeloos loopt. De Braziliaan wordt vaak geteisterd door blessures – zoals op dit moment, zijn voetbaljaar zit erop door een enkelblessure – en het bijna ongezonde verlangen van de Parijzenaren naar de Champions League – de reden dat de Braziliaan naar Parijs gehaald is – is voor de zoveelste keer uitgelopen op niks. 

Het huwelijk verloopt niet geheel zoals gehoopt, maar toch presteert Neymar wel het nodige op het veld. Met 118 goals in 173 wedstrijden heeft hij een grote bijdrage aan de dertien (binnenlandse) titels die PSG sinds zijn komst gewonnen heeft. 

Contractduur

Met een transfersom van 222 miljoen is Neymar nog altijd de duurste speler ooit. Zijn contract loopt tot de zomer van 2027 en met zijn salaris in het achterhoofd zijn andere clubs niet al te hongerig om de Braziliaan over te nemen. En dat komt natuurlijk ook door de eventuele transfersom die voor hem neergelegd zou moeten worden en de leeftijd van de Braziliaan, die inmiddels de dertig gepasseerd is (hij is 31 jaar oud, red.).

Gaat Neymar de Champions League nog een keer winnen?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
370+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie