Newcastle United vs Liverpool: moeilijke horde

Foto: Newcastle United vs Liverpool: moeilijke horde

Newcastle United presteert onder nieuwe trainer Howe voortreffelijk. De resultaten zijn uitstekend en hij heeft deze ploeg getransformeerd van een degradatiekandidaat naar een ploeg die meer dan terecht thuis hoort in de linker tabelhelft. Ook de laatste vier wedstrijden werden gewonnen, wat aantoont dat deze ploeg in een geweldige vorm verkeert. Liverpool is dus gewaarschuwd, maar dan zijn ze meestal het sterkst. Desondanks blijft deze confrontatie een zeer moeilijke horde richting de ‘quadruple’ die nog altijd aan de eindmeet staat. Zullen ze deze ook overwinnen? 

Newcastle United: vooruitzichten zijn goed

Newcastle is werkelijk aan een fenomenale terugronde bezig in de Premier League. Ook de laatste weken zijn ze de ploeg die het meest in vorm is, samen met Liverpool en Manchester City. Er is een soort opwaartse spiraal ontstaan na de overname van de club en de komst van Howe als trainer. De ploeg deed het beter waardoor sommige spelers boven zichzelf konden uitstijgen. Uiteraard heeft die vrijheid daar iets mee te maken: de vrijheid van de degradatiezone weg te zijn. Dat was absoluut geen sinecure, maar hoe verder ze er vanaf zijn, hoe beter ze lijken te spelen. 

Er zijn een aantal spelers die er echt bovenuit steken. Daar er vroeger bijna enkel over Saint-Maximin werd gesproken, is dat nu allesbehalve het geval. Guimaraes bijvoorbeeld, die in de winter over kwam van Olympique Lyonnais, speelt subliem sinds zijn komst in de Premier League en heeft zich vrijwel probleemloos aangepast aan de intensiteit en het niveau van de Engelse competitie. Maar ook iemand als Joelinton heeft een onwaarschijnlijke transformatie achter de rug. Hij veranderde van een mislukte spits in een van de betere middenvelders in de Premier League op dit moment. Dat is misschien een ‘hot take’, maar de cijfers liegen er niet om. Zijn recuperaties, het aantal duels dat hij wint, zijn passing statistieken, dribbels… Niemand had het hem gegeven, maar hij bewijst iedereen het tegendeel. Een geweldige tactische aanpassing trouwens van Howe, je moet het maar durven! 

Liverpool: keeping the dream alive 

Week in week uit blijft Liverpool de resultaten halen die ze moeten halen om die onwaarschijnlijke prestatie van de ‘quadruple’ neer te zetten. Het onmogelijke lijkt elke week weer net iets meer mogelijk te worden, de droom net iets meer een realiteit. Maar als ze hem dit jaar niet kunnen halen, zijn er nog veel kansen. Klopp heeft namelijk bijgetekend tot 2026 en daar zijn de supporters onnoemelijk blij mee. Vermoedelijk zijn de spelers ook verheugd over dit nieuws en zal de aantrekkingskracht van Liverpool alleen nog maar groeien. 

Kijk maar naar spelers als Thiago en Diaz die resoluut voor Liverpool kiezen ondanks dat ze bij andere clubs meer dan welkom zijn en waarschijnlijk ook een pak meer zouden verdienen. Maar dit is ook goed nieuws voor de contractonderhandelingen omtrent Salah, want die heeft nog steeds niet bijgetekend en het blijven bijzonder moeilijke onderhandelingen. Dat zijn favoriete trainer nog enkele jaartjes aanblijft, zal daar zeker goed aan doen en mogelijks er wel voor zorgen dat de Egyptenaar wat water bij de dure wijn zal doen. De club beseft natuurlijk maar al te goed dat ze spelers als Salah nodig hebben om de prijzen te halen die ze ambiëren. 

Wedtip: beide teams scoren 

Ik verwacht een relatief open wedstrijd tussen Newcastle en Liverpool. Onder Howe is de kans kleiner dat ze met elf rond de zestien zullen zakken, dat hebben we kunnen zien de laatste weken en maanden. Gezien de hoge lijn van Liverpool en het inzicht van spelers als Guimaraes zou het wel eens een keer kunnen mislopen voor Liverpool achterin. Dat Liverpool scoort, is natuurlijk een quasi-gegeven. Dat beide teams scoren, geeft je 1,94 keer je inzet terug bij Circus. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook. 

Wint Liverpool ook tegen Newcastle?

  • Ja, uiteraard
  • Ze zouden het wel eens moeilijk kunnen krijgen
3+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie