‘Neuer enorm onder druk bij terugkeer’

Foto: ‘Neuer enorm onder druk bij terugkeer’

Manuel Neuer speelde vorig seizoen zijn laatste wedstrijd voor Bayern München. De aanvoerder van de club uit Beieren was lang uit de roulatie door een beenbreuk. Nu Neuer weer fit is zal hij in de basis gaan verschijnen in de Bundesliga-wedstrijd tegen Darmstadt. Door de uitstekende prestaties van reservekeeper Sven Ulreich staat de 37-jarige aanvoerder enorm onder druk.

Ulreich kent zijn plaats

Sven Ulreich staat de laatste weken uitstekend te keepen bij Bayern München. In de Champions League was hij enorm belangrijk. Galatasaray had in de eerste helft een aantal uitstekende kansen, maar Ulreich hield bijna elke bal tegen. Nu Neuer weer terug is kent de reservedoelman zijn plaatst en keert hij terug naar de bank. Volgens BILD heeft Ulreich de druk wel verhoogd op Neuer. Door beter te presteren van verwacht moet Neuer er direct staan omdat hij anders gevaar loopt om weer op de bank plaats te moeten nemen.

Ulreich is tegenover het Duitse medium daarentegen erg eerlijk. “Natuurlijk is het zonde om niet meer in doel te staan, maar ik ken mijn rol bij FC Bayern. Als Manuel speelt, zal hij een goede comeback maken.” De tweede keeper speelt daarmee zijn rol in de perfectie. Tussen 2015 en 2020 was Ulreich ook al tweede doelman bij Bayern München en na een uitstapje bij Hamburg SV keerde hij in 2021 weer terug bij FC Hollywood. Al die jaren is hij al de reserve man achter Neuer en die rol lijkt hem op het lijf geschreven. Kijkend naar zijn vorm is hij eigenlijk te goed om op de bank te zitten. Waardoor Neuer dus aan de bak moet.

Moet Neuer vrezen voor zijn plek

  • Ja, onder Tuchel weet je het nooit
  • Nee, die krijgt de tijd om weer in vorm te raken
573+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie