NEC-trainer Meijer hakt knoop over Cillessen en Roefs door

Foto: NEC-trainer Meijer hakt knoop over Cillessen en Roefs door

De afgelopen drie wedstrijden stond Robin Roefs onder de lat bij NEC. Ook afgelopen weekend mocht de jongeling keepen, ook al was Jasper Cillessen terug van blessureleed. Maar aankomend weekend tegen NEC zal laatstgenoemde terugkeren in het doel, uit bij AZ.

Jasper Cillessen tegen AZ terug onder de lat

Afgelopen week zaaide trainer Rogier Meijer nog onduidelijkheid over zijn keeperskeuze, maar vrijdagmiddag op de persconferentie zei hij: “Ik was er al een tijdje over uit, maar zoals ik zaterdag ook al zei, bespreek ik dat soort zaken altijd eerst met degene met wie ik werk. Dat vind ik het belangrijkste.”

“Nee, ik schrok niet van de reacties en het verbaasde me ook niet. Ik hoef er ook niet mee bezig te zijn. Het gaat erom dat ik met de mensen met wie ik werk communiceer en dat ik met hen het plan volg dat ik voor ogen heb. Ik hoef geen rekening te houden met de media. Waarom zou ik het anders moeten verwoorden als ik nog niet met mijn spelers heb gesproken? Robin is net zo goed een speler van waarde als Jasper. Ik denk niet dat er een trainer is die na een teleurstellende wedstrijd tegen Almere City op dezelfde avond de opstelling van volgende week gaat vertellen.”

Terug op niveau

Op de training haalde Cillessen deze week weer zijn oude niveau, meldt Meijer. “Ik heb gezegd dat ik vond dat Jasper ritme miste bij de trainingen. Bij keepers zie je dat in een aantal dingen. Hij is nu zes trainingen verder. Ik heb nooit getwijfeld aan de kwaliteiten die Jasper heeft en het vertrouwen dat ik in hem heb. Alleen: als je terugkomt van een blessure, dan komt de een er makkelijker uit dan de ander. Robin had het goed gedaan, dan is die keuze ook makkelijker. Ik heb Robin ook gesproken en hij begrijpt de keuze. Hij heeft laten zien dat hij voor de toekomst van NEC een hele goede stap heeft gezet en dat neemt hij ook mee. Natuurlijk wil iedereen altijd spelen, maar hij begrijpt en respecteert deze beslissing.”

Wou zou jij opstellen?

  • Roefs
  • Cillessen
239+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie