NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”

Foto: NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”

Bij de Gelderse derby op 7 april zijn geen NEC-supporters welkom in het GelreDome. Vrijdagochtend werd het besluit bekendgemaakt, maar dat heeft kwaad bloed gezet bij de Nijmeegse supporters, die boos en teleurgesteld zijn en spreken van competitievervalsing.

NEC-supporters boos en teleurgesteld over Vitesse-besluit

De beslissing werd genomen vanwege mogelijke onveilige situaties, gezien het zware weer waarin Vitesse momenteel verkeert op zowel sportief als bestuurlijk vlak. Het uitvak was al stijf uitverkocht, waardoor 800 NEC-supporters nu teleurgesteld worden.

In een reactie laat de supportersvereniging van NEC weten teleurgesteld en boos te zijn. “800 supporters kunnen NEC nu niet ondersteunen, omdat in Arnhem de veiligheidsorganisatie niet op orde is.” Er wordt wel opgeroepen om alsnog niet Arnhem af te reizen. “Als onze supporters in het stadion een doelwit kunnen zijn, dan zijn de spelers het helemaal. Bij de wedstrijd Vitesse-Feyenoord is reeds gebleken dat supporters het veld eenvoudig kunnen betreden.”

Wel spreekt de SV van NEC van ‘zware competitievervalsing’. NEC moet met de KNVB in overleg om tot een alternatief te komen. De afgelopen drie seizoenen mochten Vitesse-supporters in Nijmegen wel de wedstrijd bijwonen. Dat Sparta dinsdag wel supporters kan meenemen naar Arnhem getuigt van een totaal falend supportersbeleid.”

Snap jij het besluit?

  • Ja, logische beslissing
  • Nee, NEC-supporters moeten gewoon toegelaten worden
271+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie