NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller

Foto: NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller

Volgende week staat de Gelderse derby tussen Vitesse en NEC op het programma. Het pikante treffen zal niet kunnen bijgewoond worden door supporters van NEC. De Gelderlander meldt dat de veiligheid niet gewaarborgd kan worden als de Nijmeegse aanhang wel meereist.

NEC-supporters niet welkom in Arnhem voor Gelderse derby tegen Vitesse

De wedstrijd tussen Vitesse en NEC staat voor 7 april ingepland en op de derby staat al de nodige druk. Zeker vanaf Arnhemse kant, waar het sportief en bestuurlijk gezien momenteel crisis is. Mede daarop gebaseerd vreest de driehoek politie, gemeente en justitie voor de veiligheid in en rondom de GelreDome.

Vanwege mogelijk onveilige situaties die kunnen ontstaan is besloten om geen uitsupporters toe te laten. Vitesse heeft volgens de krant gezegd begrip te hebben voor het besluit. Het is niet de eerste keer dat er geen uitsupporters welkom zijn bij de derby. In de afgelopen jaren bleven de uitvakken ook leeg, nadat in 2021 rellen uitbraken tussen beide supportersgroepen.

Voor de NEC-supporters is het een teleurstelling dat het besluit is genomen, gezien het uitvak al stijf uitverkocht was. Er waren 800 kaarten beschikbaar voor de Nijmegenaren, maar deze zijn nu niet meer geldig. Voordat de derby op het programma staat speelt NEC zaterdag eerst nog thuis tegen koploper PSV. Vitesse gaat later op de avond op bezoek bij AZ.

Begrijpelijk besluit?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie