NEC-aanwinst ambitieus: “Kom niet om iemand te vervangen”

Foto: NEC-aanwinst ambitieus: “Kom niet om iemand te vervangen”

Tjaronn Chery lijkt zich in korte tijd al gepresenteerd te hebben als een onmisbare schakel bij NEC. De 35-jarige middenvelder ruilde in de afgelopen transferperiode Israëlische Haifa in voor de Nijmegenaren. Een geslaagde match, want in de twee wedstrijden die Chery meespeelde was hij twee keer trefzeker.

Chery blij met terugkeer in Eredivisie

“Ik denk dat ze mij niet zijn vergeten”, begint Chery tegenover ESPN over zijn terugkeer in de Eredivisie. “Ik ben blij dat ik terug ben. Maar ik denk ook dat de fans blij zijn dat ik ze weer een beetje kan vermaken. Ook zij zijn blij dat ik terug ben.” Chery, die avonturen aanging in onder meer China, Turkije en Israël zegt de afgelopen tijd niet stil te hebben gezeten. “Ik ben de laatste jaren heel erg actief geweest. Ik ben blij dat Nederland nu ook weer ziet dat ik het nog kan. Hopelijk kan ik zo doorgaan.”

In zijn eerste wedstrijd voor NEC scoorde Chery als invaller tegen Go Ahead Eagles, de wedstrijd erna vanuit de basis tegen Heracles Almelo. “Als je scoort is dat altijd lekker voor het zelfvertrouwen. Maar ook voor de club: het belangrijkste is dat we de wedstrijden gaan winnen”, stelt de middenvelder.

Chery is aangetrokken als vervanger voor Magnus Matsson, maar de routinier ziet dat anders. “Ik kom hier niet om iemand te vervangen, ik ben hier om het team te helpen. En vanuit daar wil ik het hoogst haalbare behalen.” De middenvelder heeft in ieder geval nog ambitieuze plannen voor de rest van het seizoen. “We gaan proberen de play-offs te halen met N.E.C. en hoog te eindigen in de beker. Daar gaan we morgen mee beginnen.”

Is Chery een goede aanwinst voor NEC?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
187+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie