NAC verrast met terughalen Hyballa

Foto: NAC verrast met terughalen Hyballa

Peter Hyballa maakt een verrassende comeback bij NAC Breda. De Keuken Kampioen Divisie-ploeg haalt de Duitse trainer terug voor de rest van het seizoen, waarbij de verbintenis met een jaar verlengd kan worden.

NAC was op zoek naar een opvolger voor Robert Molenaar, die tussen kerst en oud en nieuw de laan werd uitgestuurd. Vanaf dat moment had assistent-trainer en Mister NAC Ton Lokhoff de rol van ad-interim op zich genomen. Nu wordt hij de rechterhand van Hyballa. De 47-jarige oefenmeester stond in Breda slechts zeven duels aan het roer. Hyballa werd destijds ontslagen nadat hij botste met technisch directeur Tom Van den Abbeele.

Hyballa was echter populair bij de Bredase aanhang. Hij liet de ploeg energiek voor de dag komen en ook de resultaten waren goed. Onder meer de halve finale van het bekertoernooi werd bereikt. Daarin bleek Feyenoord te sterk.

‘Volle bak’

Hyballa is maar wat blij met zijn terugkeer bij NAC. “De stad Breda is nooit uit mijn gedachten geweest, dat is bekend, heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken. Breda, NAC, ik vond het echt bijzonder dat Pierre (Van Hooijdonk, red.) me belde voor deze functie bij de club”, klinkt het op de clubwebsite. “Voor nu is het voor mij meteen ‘volle bak’ erop. Het behalen van de play offs is het grote doel en verder komen in de beker is uiteraard ook van groot belang. Ik begin er graag aan, omdat je bij NAC nooit alleen staat in zo’n situatie; je hebt thuis altijd een heel stadion achter je, ik verheug me daar op.”

Tijdens zijn trainerscarrière diende Hyballa ook NEC, Dunajska Streda, Wisla Krakow, Esbjerg en AS Trencin. Na zijn vertrek uit Slowakije afgelopen zomer zat hij zonder club. Het duel met TOP Oss vrijdag komt nog te vroeg voor Hyballa, die zaterdag aan de slag gaat met de groep. Lokhoff en Rogier Molhoek zullen in Oss nog aan het roer staan bij de huidige nummer twaalf van de ranglijst.

Goede zet van NAC?

  • 100%
  • Heb mijn twijfels
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie