‘Naam van Bosz zal bij Ajax altijd blijven rondzingen’

Foto: ‘Naam van Bosz zal bij Ajax altijd blijven rondzingen’

Peter Bosz werd afgelopen zondag officieel ontslagen bij Olympique Lyon, maar een dag later viel zijn naam alweer in relatie tot VfB Stuttgart. Volgens het Algemeen Dagblad is dat geen toeval.

Journalist Maarten Wijffels refereert aan een discussie aan tafel bij Veronica Offside: “De discussie is de carrière van Bosz in een notendop. Op zijn 58ste vult hij geen vitrinekast met tastbaar zilverwerk. Wel is hij de laatste jaren de enige Nederlandse trainer die een constante factor is bij buitenlandse clubs. Ook nu, na zijn vertrek bij Olympique Lyon dat officieel nog moet worden afgehandeld, melden clubs zich al direct weer.”

Wijffels vervolgt: “In 2017 kreeg Bosz in Nederland bijvoorbeeld de Rinus Michels Award voor Trainer van het Jaar uitgereikt. Hij eindigde vóór Giovanni van Bronckhorst die net een huzarenstuk had uitgehaald door met Feyenoord kampioen te worden. Tóch kozen de collega-Eredivisiecoaches voor Bosz vanwege attractief spel en een plek in de Europa League-finale met Ajax. Zoals Arne Slot afgelopen seizoen de Michels Award won na goed spel en een verloren Europese finale en niet ‘kampioen’ Erik ten Hag.”

De lege prijzenkast blijft Bosz achtervolgen, maar daarentegen zorgt hij ook voor kapitaal. Het AD besluit: “In november wordt Bosz 59 jaar. Hij wil nog wel even door in het vak, maar laat het verder open. 59 kan ook een moment zijn voor een bondscoachschap. Maar hooguit tien contactmomenten per jaar, daar moet je trek in hebben. En dat moet je liggen. In de Eredivisie is de traditionele top 3 plus AZ bezet. Al zal de naam van Bosz bij Ajax wel altijd blijven rondzingen. Zeker als de huidige crisis nog even voortduurt.”

TIP: Wint Ajax bij Napoli? Win 5,50 keer je inleg via Unibet!

Moet Ajax nog aan Bosz denken?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie