Mogelijke samenwerking tussen Ajax en Club Brugge

Soccernews

[img align=left]uploads/logo ajax.jpg[/img]Ajax gaat na Germinal Beerschot Antwerpen mogelijk opnieuw een samenwerkingsverband aan met een Belgische club. De Amsterdammers willen talenten van buiten de EU stallen bij Club Brugge. Dat meldt de Belgische krant [i]Het Laatste Nieuws[/i].

“Er is inderdaad gesproken over een samenwerking”, reageert de Belgische Ajax-scout Urbain Haesaert. “Er is echter nog niks officieel getekend. Veel kan ik dus niet vertellen. Het gaat vooral over het uitwisselen van een visie en de manier van opleiden. Als het tot een akkoord komt is het logisch dat ik een rol zal spelen in het project.”

Ajax is verplicht niet-EU spelers ouder dan 22 een jaarloon van 341.000 euro te betalen. De Amsterdammers willen dit omzeilen door de talenten bij Club Brugge te stallen. Club Brugge zou als tegenprestatie kunnen profiteren van het uitgebreide scoutingssysteem van de hoofdstedelingen.

Daarnaast zou Club ook een percentage van de transfersom kunnen krijgen als die speler door Ajax wordt doorverkocht. Luc Devroe, sportmanager van Club, wil niet veel zeggen over een mogelijk akkoord. “Het is onderweg, maar we geven pas uitleg als het rond is”, reageert Devroe kort.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie