Mike Verweij: “Zou een zege zijn als hij vertrekt bij Ajax”

Foto: Mike Verweij: “Zou een zege zijn als hij vertrekt bij Ajax”

Wat Mike Verweij betreft gaat ook Maurits Hendriks nog ‘geslachtofferd’ worden tijdens de grote schoonmaak bij Ajax. De clubwatcher van De Telegraaf is op zijn zachtst gezegd niet erg onder de indruk van de Chief Sports Officer in Amsterdam.

‘Godgeklaagd dat Maurits Hendriks overal mee wegkomt’

“Het zou een zege zijn als Maurits Hendriks vertrekt bij Ajax”, stelt Verweij in de podcast Kick Off. “Zijn rol is nog onderbelicht gebleven, want Hendriks lijkt vooralsnog overal mee weg te komen. Dat is toch godgeklaagd?” Verweij is echter ‘bang dat ook Michael van Praag Hendriks niet weg zal sturen’. “Daarmee kan hij een geweldig statement afgeven. Van Praag moet gewoon Hendriks eruit gooien.”

Wie volgt Pier Eringa op?

Verderop in de podcast beantwoordt Valentijn Driessen nog de vraag wie de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax zou kunnen worden. “Ik ben heel erg gecharmeerd van Marciano Vink. Of Siem de Jong, die een traject gaat volgen bij Ajax. Internationaal: Jari Litmanen. Als je grote bedrijven ziet die buitenlands opereren, is het niet gek om een buitenlandse commissaris te hebben. Hij is in alles Ajax, wil niet op de voorgrond treden en heeft duidelijke ideeën.”

Verweij vult aan: “Een naam die je ook veel hoort is die van Demy de Zeeuw. Hij heeft geen grote Ajax-achtergrond maar is wel zakelijk heel succesvol. Of Dick van Burik. Hij heeft veel grote bedrijven en heeft tien jaar bij Hertha BSC gespeeld. En de aller makkelijkste waar iedereen aan voorbij gaat: Danny Blind terughalen. Ik hoop dat Van Praag en Van Wijk ons gaan verrassen met een nieuwe RvC.”

Ajax is beter af zonder Hendriks

  • Eens
  • Oneens
1431+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie