Middlesbrough verschalkt Chelsea en zet stap richting Wembley

Middlesbrough heeft dinsdagavond goede zaken gedaan in de League Cup. De oude ploeg van Marten de Roon won met 1-0 in eigen huis en zet daarmee een stap richting de bekerfinale in Wembley.

Met Madueke in de basis wist Chelsea niet te winnen in het Riverside Stadium

In de laatste drie wedstrijden van Chelsea kreeg Madueke voor de tweede keer de kans om aan de aftrap te verschijnen. De voormalige PSV-speler werd samen met Cole Palmer en Raheem Sterling ingezet voor positiewisselingen en dynamiek in de voorhoede van The Blues. Chelsea drukte gedurende langere periodes de huidige nummer twaalf van het tweede niveau in Engeland naar achteren en creëerde uitstekende kansen.

Ondanks de druk van Chelsea was het echter Middlesbrough dat in de 37ste minuut de leiding nam. Hayden Hackney bracht het publiek in het Riverside Stadium in extase door de bal van dichtbij in de verre hoek te schuiven: 1-0. Doelman Djordje Petrovic had geen kans op de inzet uit een lage voorzet van Isaiah Jones. Het was natuurlijk een opsteker voor Middlesbrough, waar in de vroege fase van de wedstrijd al twee spelers geblesseerd waren geraakt. Rav van den Berg stond overigens in de basis bij Boro.

Voor rust kreeg Chelsea een ideale gelegenheid om de achterstand te verkleinen. Palmer schoot van dichtbij in de rebound over nadat doelman Tom Glover een schot van Enzo Fernández niet goed had verwerkt. Bij de jacht op de gelijkmaker zag Pochettino na iets meer dan een uur genoeg van Madueke. Hij verliet het veld samen met Fernández, waardoor Armando Broja en Mykhailo Mudryk hun plaats innamen. De jonge Nederlander Van den Berg en zijn medespelers kwamen in de slotfase nauwelijks nog van hun eigen helft af. Desondanks slaagden ze erin Chelsea keer op keer af te stoppen en zo de voorsprong over de streep te trekken.

Middlesbrough moet op 23 januari in de return op Stamford Bridge standhouden om de finale te bereiken. In de eindstrijd wacht voor Boro of Chelsea een ontmoeting met Liverpool of Fulham. Zij spelen beginnen woensdagavond op Anfield aan hun tweeluik.