Memphis is terug: ‘Ik ben erg blij voor hem’

Memphis Depay heeft de afgelopen weken zijn waarde bewezen voor Atlético Madrid. Tegen Rayo Vallecano was de Nederlandse speler betrokken bij een doelpunt. Het was al het vijfde duel op rij waarin de spits zijn waarde bewees. Dat stemde ook Diego Simeone vrolijk.

‘Voor ons is het belangrijk dat hij in topvorm is’

Na maandenlang blessureleed is Memphis terug van weggeweest. De 29-jarige aanvaller liet ook Rayo Vallecano kennismaken met zijn doelpunteninstinct, door het thuisduel met de nummer dertien van La Liga in de negentigste minuut te beslissen (2-1). Dit was de vijfde opeenvolgende wedstrijd waarin Memphis een doelpunt maakte of een assist gaf.

De reeks begon tijdens het bekerduel met Lugo, waar Memphis tweemaal scoorde. Tegen Real Madrid gaf hij een assist, terwijl hij tegen Sevilla, Valencia en Rayo Vallecano doelpunten maakte. Telkens bleek zijn bijdrage van cruciaal belang.

“Ik ben erg blij voor Memphis”, zei Diego Simeone na afloop op de persconferentie. “Hij is met veel enthousiasme teruggekeerd na zijn blessure. Het is de derde wedstrijd dat hij meer speelt en het doet me goed dat hij doelpunten maakt. Voor ons is het belangrijk dat hij in topvorm is en dan maakt het niet uit of dat voor twintig, zestig of negentig minuten is.”