‘Memphis Depay-ontploffing én transfer’

Foto: ‘Memphis Depay-ontploffing én transfer’

Memphis Depay is weer helemaal ‘back in action’, naar een vervelende periode vol blessureleed. Gisteren was hij dé man die Atlético Madrid een plekje in de kwratfinales van de Champions League bezorgde, met een doelpunt tegen Internazionale én een benutte strafschop in de penaltyserie. Hij lijkt precies op tijd in vorm te komen voor het Europees kampioenschap. Én er lonkt een transfer…

‘Memphis Depay: eerst EK, daarna transfer’

Süleyman Öztürk van Voetbal International loopt alvast warm voor ‘Memphis op het EK’: “Onder de hoede van El Cholo (Diego Simeone, red.) overleven enkel de sterksten. Alleen zij met de vastberadenheid van een Navy SEAL-commando komen bovendrijven. Deze vastberadenheid is de kracht die de dertiger Memphis Depay als routinier met zich meebrengt naar het Nederlands elftal en het EK in Duitsland.”

Bij Ziggo Sport hield Rafael van der Vaart nog een slag om de arm: ” Ik vind hem zó goed en we hebben hem echt nodig bij het Nederlands elftal. En dan hopen we dat hij top gaat zijn komende zomer.” Voor Hans Kraaij jr. is Memphis onomstreden: “Ik kijk de wedstrijden van Atlético Madrid speciaal voor hem.” Ook Oranje-bondscoach Ronald Koeman is fan van de kwaliteiten van Depay, dus we mogen aannemen dat hij op het Europees kampioenschap in de basis staat, mits hij fit is.

Als we dan kijken naar de periode ná het EK, dan kunnen we melden dat er een aannemelijke kans is dat Memphis bij een andere club dan Atlético speelt. Zijn contract in de Spaanse hoofdstad loopt immers medio 2024 af en dus kan de aanvaller gaan en staan waar hij zelf wil. Een terugkeer naar PSV wordt al voorzichtig genoemd, al weten we niet of Depay daar nú al voor openstaat.

Terugkeer naar PSV?

Rik Elfrink, clubwatcher van het Eindhovens Dagblad, vertelde onlangs in een video van Voetbalzone: “Als Depay ervoor openstaat om terug te keren, zou hij zelf ook wat salaris moeten inleveren. Maar dat is wel een mogelijkheid. Marcel Brands (algemeen directeur van PSV, red.) heeft het vorig jaar ook geprobeerd, maar hij bleek toen niet haalbaar”, vervolgt de clubwatcher. “Als Depay nog terug wil naar Nederland, hij is nu dertig, dan is dit wel het moment om er serieus over na te denken. Je kunt ook niet te lang wachten. Bij Luuk de Jong is de terugkeer fantastisch uitgepakt, maar je hebt ook het voorbeeld Ibrahim Afellay, waar de rentree net te laat kwam.”

Zélf zei Memphis een tweetal weken geleden over een mogelijke terugkeer naar het Philips Stadion: “Ik hou altijd alles open in het leven. Wat ik al zei: ik heb hele mooie herinneringen aan deze club, dus de deur naar PSV staat zeker open…”

Komt hij naar de Eredivisie?

  • Is nog wat te vroeg
  • Waarom niet?
3258+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:49
6+
Tuchel neemt woorden Hoeness hoog op: “Dit raakt mij als trainer”
16:28
25+
Bizarre beelden: flinke ruzie tussen Klopp en Salah aan de zijlijn
16:06
329+
‘Feyenoorder-steunpilaar verklapt transfer naar Liverpool’
15:43
16+
Liverpool kan titel definitief vergeten na nieuwe uitglijder
15:18
86+
“Slot brengt aanvallend, heavy metal-voetbal naar Liverpool”
14:54
88+
‘Feyenoord haalt talent op in Frankrijk’
14:32
66+
Na blauwtje is Bayern nóg meer onder indruk van droomkandidaat
14:11
16+
Hofs blijft optimistisch tijdens crisis: “Iedereen staat achter de club”
14:00
125+
Schreuder voor Slot, PROMOTIE voor Kroes | Twee Viertje met Aad #80
13:48
474+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
13:33
442+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
13:16
341+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
13:00
405+
‘Slot neemt Feyenoord-verdediger mee naar Liverpool’
12:45
71+
Slot gewaarschuwd voor Ten Hag-scenario
12:30
332+
‘Barcelona meldt zich met 70 miljoen bij Slot’
12:15
716+
‘Koeman passeert Oranje-lichtgewicht’
12:00
196+
Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans
11:55
185+
Hartverwarmend gebaar Steven Berghuis
11:40
8731+
‘Vier Eredivisie-clubs op omvallen’
11:25
489+
Van Persie doet onthulling over bizarre WK-wereldgoal
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie