Mazraoui traint in zijn eentje bij Bayern München

Foto: Mazraoui traint in zijn eentje bij Bayern München

Noussair Mazraoui verscheen donderdag niet met de groep van FC Bayern München op het trainingsveld. Dat meldde de Duitse journalist Torben Hoffmann van Sky Sport op X (voorheen Twitter). Het leek met een blessure te maken hebben. Mazraoui kwam deze week in het nieuws nadat hij steun betuigde aan Palestina, dat in oorlog is met Israël. Die steunbetuigingen vielen niet goed in Duitsland.

Noussair Mazraoui spreekt zich uit tegen oorlog

Mazraoui reageerde tegenover BILD op zijn steun aan Palestina. Hij noemde het ‘erg teleurstellend’ dat hij moest uitleggen waar hij voor stond. “Er is een situatie ontstaan waarin duizenden onschuldige mensen worden vermoord. Mijn standpunt is dat ik zal werken voor vrede en gerechtigheid in deze wereld. Dat betekent dat ik tegen alle vormen van terrorisme, haat en geweld ben. Daar blijf ik altijd achter staan.”

Mazraoui werd op het matje geroepen door Bayern München, maar onduidelijk is of hij om zijn uitspraken is geschorst. De club heeft daar nog niks over gecommuniceerd. Eerder al stelde Mainz Anwar El Ghazi na steunbetuigingen aan Palestina op non-actief.

Blessure

De afwezigheid van Mazraoui heeft dus te maken met een blessure. De oud-Ajacied werd in de oefeninterland tegen Ivoorkust (1-1) gewisseld en een paar dagen later tegen Liberia kwam hij niet in actie. In eerste instantie leek het alsof Mazraoui helemaal ontbrak, maar hij had later op donderdag een individuele training met looptrainer Stephan Kerth.

Een schorsing van Mazraoui zou terecht zijn?

  • Nee, vrijheid van meningsuiting is belangrijk
  • Ja, voetbal en politiek moeten gescheiden blijven
559+ Votes

Bayern-rel dreigt: Mazraoui verklaart steun aan Palestina

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie