Bayern-rel dreigt: Mazraoui verklaart steun aan Palestina

Foto: Bayern-rel dreigt: Mazraoui verklaart steun aan Palestina

Bayern München moet zich volgens BILD voorbereiden op een rel binnen de selectie. Noussair Mazraoui heeft op Instagram namelijk openlijk zijn steun uitgesproken voor de Palestijnen, terwijl teamgenoot Daniel Peretz Israëlisch is.

Boodschap Mazraoui op social media

Ruim een week geleden brak de oorlog uit in Israël, wat een hoop losmaakte in de wereld. Doelverdediger Pertetz, die afgelopen zomer overkwam van Maccabi Tel Aviv, liet op Instagram al weten mee te leven met zijn vrienden en familie. Zo schreef hij: “Mijn hart ligt bij de mensen. Blijf sterk en zorg goed voor jezelf. We komen dit te boven.”

Mazraoui kijkt echter anders naar de situatie en en liet zaterdagavond op social media weten dat hij achter de Palestijnen staat. Hij citeerde daarbij een stuk uit de Koran: “En denk niet dat Allah achteloos is over wat degenen die onrecht plegen doen. Het houdt hen alleen maar tegen tot de dag waarop hun ogen bevroren zullen zijn van afgrijzen.”

Woede bij teamgenoot Pertetz

De Marokkaanse voetballer zette bij zijn bericht een vlag van Palestina, waarmee hij zijn boodschap onderstreepte. Het Duitse medium laat een dag later weten dat de post hard aankwam bij zijn teamgenoot, die al dagenlang veel verdriet en pijn heeft van de situatie die momenteel in zijn thuisland plaatsvindt.

Thomas Tuchel moet daarom mogelijk rekening houden met een lastige situatie in de selectie. Aankomend weekend vervolgt Bayern München de Duitse competitie met een uitwedstrijd tegen 1. FSV Mainz. De ploeg van Tuchel staat na zeven speelronden op de derde plaats in de competitie, met een achterstand van twee punten op koploper Bayer Leverkusen.

Moet Bayern München ingrijpen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
754+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie