Manchester United door, speciale avond voor Van de Beek en Amrabat

Manchester United heeft dinsdagavond een broodnodige zege behaald op Crystal Palace. Het team van Erik ten Hag kwam nauwelijks in de problemen terecht en won in het League Cup-duel met 3-0.

Overtuigend Manchester United in League Cup

Het was voor Sofyan Amrabat een speciale wedstrijd, want de versterking stond voor het eerst in het basisteam. Verder gaf Ten Hag op meerdere posities jongens de kans om zichzelf te bewijzen. Het zorgde er echter niet voor dat het niveau omlaag ging, want binnen een half uur stond de thuisclub al op een voorsprong.

Diogo Dalot zorgde voor de assist, waarna Alejandro Garnacho de treffer op zijn naam zette. Het was zijn eerste doelpunt van het voetbaljaar, waarmee hij vertrouwen tankte. Vlak na de 1-0 zorgde Casemiro voor een verdubbeling van de voorsprong. Zijn kopbal belandde in de verre hoek en Manchester United zat op rozen.

Beide ploegen gingen met een 2-0 stand rusten. In de tweede helft was het binnen een kwartier opnieuw raak. De bal kwam bij een voorzet van Casemiro bij Anthony Martial terecht, die deze uitstekend binnen werkte. Het bleek uiteindelijk ook de eindstand in de wedstrijd te zijn, wat betekende dat Manchester United de volgende ronde bereikte.

Eerste speelminuten voor Van de Beek

Voor Donny van de Beek was het een speciale wedstrijd. Hij kreeg onder Ten Hag dit seizoen nog geen minuten in het eerste team, maar mocht tegen Crystal Palace in het tweede bedrijf invallen. Het goede nieuws lijkt echter beperkt te zijn, want de kans is groot dat hij in de winterstop alsnog uit Engeland zal vertrekken.

Scoreverloop: 1-0 (21′) Alejandro Garnacho, 2-0 (27′) Casemiro, 3-0 (55′) Anthony Martial

Kan Manchester United dit seizoen strijden voor de landstitel?