Manchester City en Liverpool door in League Cup, Londense ploegen onderuit

Manchester City heeft Chelsea uit de League Cup geknikkerd. De ploeg van Pep Guardiola won in eigen huis van Chelsea. Een slechte avond voor de Londense ploegen, gezien Arsenal en Tottenham Hotspur ook uit het bekertoernooi vlogen. Het jeugdige Liverpool zegevierde na strafschoppen.

Manchester City – Chelsea

Beide ploegen begonnen met de nodige reservespelers, al stonden er nog wel twee respectabele elftallen. Bij Chelsea eindelijk weer eens een basisplaats voor Hakim Ziyech. Na een doelpuntloze eerste helft sloeg City in het eerste kwartier na rust toe. Riyad Mahrez opende de score, vijf minuten later verdubbelde Julian Álvarez de marge. Nathan Aké kwam tijdens de slotfase nog binnen de lijnen, aan de 2-0 stand veranderde niks meer.

Liverpool – Derby County

Jürgen Klopp stelde voornamelijk jeugdspelers op tegen Derby County. Toen er halverwege het tweede bedrijf nog altijd niet gescoord was, bracht de Liverpool-manager grote namen als Roberto Firmino en Darwin Núñez. Het bleef bij 0-0 en ook in de verlenging vielen geen treffers. Een strafschoppenserie moest uitkomst bieden. Ondanks missers van Stefan Bajcetic en Firmino trokken The Reds aan het langste eind. Lewis Dobbin kon bij een stand van 2-2 het net niet vinden, waarna Harvey Elliott de beslissende penalty benutte.

Arsenal – Brighton & Hove Albion

Waar Arsenal in de Premier League uitstekend gaat, laat het op andere podia nog wel eens een steekje vallen. Tegen PSV werd er verloren in de Europa League, en vanavond sneuvelden The Gunners in de League Cup. Eddie Nketiah bracht de thuisclub nog wel op voorsprong, maar The Seagulls – met Joël Veltman in de ploeg – draaiden de wedstrijd om. Voormalig Arsenal-spits Danny Wellbeck tekende de gelijkmaker aan. Kaoru Mitoma en Tariq Lamptey zorgden voor de 1-3 eindstand.