Manchester City droogt Liverpool af

Manchester City had zaterdagmiddag geen enkele moeite met Liverpool. The Citizens wonnen in eigen huis met duidelijke cijfers van de ploeg van Virgil van Dijk en Cody Gakpo, die beiden in de basis stonden.

Liverpool begon de wedstrijd niet zoals het eindigde. De gasten uit Liverpool kwamen via een doelpunt van Mohamed Salah. De Egyptische aanvaller profiteerde van een sterk staaltje afschermwerk van collega Diogo Jota. De Portugees liet de bal in de zestien voor Salah vallen, die onberispelijk raak schoot.

Voor rust ging het echter al mis voor The Reds. Manchester City moest zonder topspits Erling Haaland aan het duel beginnen. Voor de ploeg van Pep Guardiola was dat geen probleem: Julian Álvarez deed wel gewoon mee. De Argentijn zette met zijn gelijkmaker ook de ruststand op het bord.

In de tweede helft duurde het niet lang voordat Manchester City het veldoverwicht ook omzette in een voorsprong. Kevin de Bruyne stond niet aan het begin van een doelpunt, maar het einde van de assist van Riyad Mahrez en zette binnen één minuut na het fluitsignaal City al op voorsprong. De 3-1 van Ilkay Gündogan zorgde er een kleine tien minuten later voor dat de wedstrijd al vroeg in de tweede helft in het slot ging.

En die assist voor De Bruyne? Die kwam ook nog. De Belgische aanvallende middenvelder bediende Jack Grealish, die na zijn assist bij het doelpunt van Álvarez ook zijn eigen naam op het scorebord zette.

Door de overwinning van Manchester City wordt het gat met Arsenal weer vijf punten. The Gunners komen zaterdag nog in actie tegen Leeds United. Dan heeft City mogelijk weer acht punten goed te maken, maar wel één wedstrijd minder gespeeld dan de lijstaanvoerder van Engeland.