‘Luuk de Jong en Joey Veerman zijn daartegen bestand’

Foto: ‘Luuk de Jong en Joey Veerman zijn daartegen bestand’

PSV moet het woensdagavond niet alleen op nemen tegen de spelers van Borussia Dortmund, maar ook nog tegen de ruim tachtigduizend fans in het Signal Iduna Park-stadion. Oud-voetballer Alfred Nijhuis weet hoe dat voelt, maar denkt niet dat de PSV-spelers onder de druk bezwijken.

PSV gewaarschuwd voor fanatiek Dortmund-publiek

Nijhuis kwam in zijn profcarrière zelf tot 75 wedstrijden voor Dortmund en weet wat het dus is om voor zoveel mensen te spelen. “Die sfeer in ons stadion was echt altijd geweldig”, vertelt de oud-prof in gesprek met De Telegraaf. “Je had bij wijze van spreken geen warming-up nodig, want als je het veld opkwam en je hoorde dat publiek van Die Gelbe Wand dan kreeg je al direct zoveel adrenaline. Door die extra energie wist ik het beste in mezelf naar boven te halen.”

Nijhuis beleefde een absoluut hoogtepunt met doelpunt in de derby tegen Schalke 04. “Het ging dat jaar niet zo goed. Vlak voor tijd stonden we met 1-0 achter. En vanuit het niets draaide ik de bal in de kruising vanaf achttien meter. Die goal maakte ik voor Die Gelbe Wand. De ontlading die je dan ervaart was ongekend. Zoiets maak je echt nooit meer mee.”

Luuk de Jong en Veerman niet onder de indruk

Toch denkt Nijhuis niet dat de PSV’ers zich van de wijs zullen laten brengen door de Gelbe Wand. “Het is wel even indrukwekkend als je uit de spelerstunnel komt, maar dat moet je snel naast je neer leggen. Ik denk ook niet dat types als Luuk de Jong of Joey Veerman ervan onder de indruk zullen zijn.” Toch moeten er volgens Nijhuis geen foutjes gemaakt worden. “Maar het is wel zo, dat als je een foutje maakt, bijvoorbeeld een foute terugspeelbal, of je hebt een mindere dag, zoals Boscagli laatst tegen Feyenoord, dat je er wel last van kunt hebben. Dan voel je wel de druk van een stadion met 81.000 mensen die zich laten horen.”

Denk jij dat PSV last gaat krijgen van het Dortmund-publiek?

  • Ja, zal wel invloed hebben
  • Nee, verwacht ik niet
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie