Leeds United vs Manchester City: durft Pep nog roteren?

Foto: Leeds United vs Manchester City: durft Pep nog roteren?

Toptrainers van topclubs die in veel competities meedoen hebben al vaak het drukke speelschema aangeklaagd, waaronder Pep. Dat is dan ook de reden dat hij in belangrijke wedstrijden soms vreemde keuzes maakt, althans volgens de gemiddelde toeschouwer. De vraag is dan ook of hij tegen Leeds in deze fase van de Premier League wel veel wissels durft doorvoeren met het oog op de terugwedstrijd in de Champions League tegen Real Madrid. De vorige keer dat Pep roteerde, werd hij in de FA Cup eruit geknikkerd door Liverpool. Zal hij nog eens op de blaren moeten zitten als hij punten verliest door rotatie?

Leeds United: onverwacht in vorm 

Leeds is eindelijk terug in vorm en dat was nodig, want het zag er écht niet goed uit. De elf punten die ze uit de laatste vijf wedstrijden halen zijn bijzonder belangrijk en zetten hen met een marge van vijf punten boven de degradatiezone, al moet Everton wel nog een inhaalwedstrijd spelen. In het geval van Everton is dat natuurlijk niet zo’n grote dreiging voor Leeds, aangezien ze die inhaalwedstrijd op dit moment waarschijnlijk toch niet winnen als je kijkt naar hun recente prestaties, waaronder de laatste tegen Liverpool. 

Marsch heeft wel een aantal aanpassingen doorgevoerd sinds zijn komst bij de club. Zo is de polyvalente Dallas naar de linksachter positie verschoven. Hij kan zowat op elke positie op het veld spelen, dat bewees hij in het verleden al onder Bielsa, maar nu staat hij steevast de linkerflank af te draven. Ook Rodrigo krijgt meer speelminuten en wordt niet meer als een echte spits gebruikt. Hij wisselt af met James en Raphinha tussen de spitspositie, het aanvallende middenveld en de rechter flank. Dat is op z’n minst opvallend te noemen, aangezien hij niet zo geweldig speelde onder Bielsa. Deze rol lijkt hem echter meer te liggen, want hij scoorde de laatste vijf matchen drie keer. 

Manchester City: scoren gaat vlot 

Bij Manchester City is tegenwoordig het mantra van veilig en gecontroleerd voetbal precies even overboord gegooid. Uiteraard spelen ze wel vanuit die organisatie en proberen ze op een heel gestructureerde manier kansen te creëren, maar ze zijn bijzonder kwetsbaar gebleken op de counter de laatste weken. Zou het uitvallen van Walker daar iets mee te maken kunnen hebben? Sinds hij er niet meer in staat, kreeg Manchester City maar liefst zeven goals tegen op vier wedstrijden, een ongezien cijfer eigenlijk voor Pep. 

Cancelo bijvoorbeeld is natuurlijk een heerlijke voetballer, maar verdedigend blinkt hij niet altijd even sterk uit. Nu hij verschoven is naar de rechterflank, komt Zinchenko op de linkerzijde terecht en ook hij grossiert in aanvallende geniale momenten gekoppeld aan verdedigende flaters of tekortkomingen. Er resteren Pep nog zeven belangrijke wedstrijden: vijf in de Premier League en twee in de Champions League. Als hij die zeven wedstrijden kan winnen, is zijn seizoen meer dan geslaagd. Maar zal het hem lukken? Klopp, zijn hedendaagse aartsrivaal, is namelijk ook uit op die prijzen. De apotheose komt dichter en dichterbij! 

Wedtip: veel goals

Ik verwacht dat er veel goals zullen vallen deze wedstrijd. De vorige keer dat ze elkaar troffen, werd het maar liefst 7-0 voor Manchester City. Dergelijke score zit er nu waarschijnlijk niet meer in, maar verdedigend blijft Leeds toch bijzonder kwetsbaar. Dat er meer dan 2,5 goals vallen, staat aan odd 1,48. Dat er zes of meer goals vallen, staat aan een iets interessantere odd van 6,80. Dat is misschien wel de moeite waard om je bonus voor te gebruiken bij Circus! Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook. 

Denk je dat Pep zal roteren?

  • Ja, maar hij zal toch winnen
  • Ja, en dat zal hem duur komen te staan
  • Nee
3+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie