‘Last-minute Ajax-transfer kost fortuin’

Foto: ‘Last-minute Ajax-transfer kost fortuin’

Het zou op z’n minst een beetje teleurstellend zijn als Ajax er vandaag niet in slaagt om een extra aanvaller naar de Johan Cruijff ArenA te halen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars gaf eerder in januari immers wel zijn fiat aan een vertrek van David Neres (naar Shakhtar Donetsk).

De Amsterdammers hengelen al de hele maand naar Steven Bergwijn, maar Tottenham Hotspur hanteert een duidelijk standpunt: de man die twee jaar geleden voor dertig miljoen euro overkwam van PSV mag niet voor een appel en een ei vertrekken. En ‘een appel en een ei’ betekent in de Premier League natuurlijk wat anders dan in ons landje.

Ajax bracht al twee keer een bod uit op zijn doelwit, maar allebei deze biedingen werden afgewezen door Spurs-CEO Daniel Levy, die hard ball speelt. Als de Amsterdammers niet over de brug komen met 25 miljoen euro (de vraagprijs van de Londenaren), dan gaat de deal niet door.

Dejan Kulusevski

The Spurs hebben al wel een nieuwe buitenspeler op de kop getikt in de persoon van Dejan Kulusevski (Juventus), maar oefenmeester Antonio Conte zou het helemaal niet erg vinden als hij ook de beschikking blijft houden over Bergwijn. Onlangs zei de Italiaan nog over de Oranje-international: “Hij is heel goed in de een-op-een-duels en kan een man passeren. Hij kan als aanvaller spelen, hij kan op tien spelen. Hij is fit genoeg om te beginnen of om erin te komen om de wedstrijd te kantelen. Hij is een belangrijke speler. We moeten ons verbeteren, sterker worden en niet een speler verliezen en zwakker worden. Je weet dat een speler gelukkig moet zijn en ik denk dat hij gelukkig is om bij ons te blijven en voor Tottenham te spelen.”

Recorddeal

VI-journalist Freek Jansen gaf gisteren een update: “Als Ajax morgen (maandag, red.) Bergwijn naar Amsterdam wil halen, dan moeten ze waarschijnlijk een recordbedrag neertellen. Die mijlpaal is nu in handen van Sébastien Haller, die vorig jaar in januari voor 22,5 miljoen euro overkwam.”

Verdubbel je inleg als Ajax van Benfica wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Moet Ajax 25 miljoen aftikken?

  • Ja
  • Nee
2156+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie