Kritische Xavi ontevreden over Lewandowski: “Dat moet beter”

Foto: Kritische Xavi ontevreden over Lewandowski: “Dat moet beter”

Waar we Robert Lewandowski hebben leren kennen als een volleert doelpuntenkanon, wil het dit seizoen een heel stuk minder vlotten bij de Poolse spits. Doordat hij ook tegen Osasuna niet wist te scoren is hij zes competitieduels zonder treffer. Trainer Xavi Hernández eist meer van zijn aanvalsleider.

Goaltjesdief weet maar moeilijk het doel te vinden

Eerder deze jaargang zette Lewandowski al een reeks van zes opeenvolgende wedstrijden zonder goal neer. Nu gebeurt dat ook enkel in LaLiga. Opvallend dat dit tweemaal in één seizoen gebeurt, want de laatste keer dat Lewandowski zo’n negatieve reeks neerzette was in 2010, toen hij pas net voor Borussia Dortmund speelde.

Ook woensdagavond lukte het niet voor Lewandowski, de enige treffer kwam op naam van aanwinst Vitor Roque. “Hij gaat het erg goed doen in de toekomst”, zei Xavi vol vertrouwen over de Braziliaan tegen de pers na het duel. Op Lewandowski was hij kritischer. “We hebben veel met hem gesproken deze week, hij moet ons aan meer doelpunten helpen.”

Te veel meevoetballen

De vertrekkende trainer van Barcelona ziet waar het misgaat bij zijn nummer 9. “Hij hoeft het strafschopgebied niet zo vaak te verlaten, tegen een team als Osasuna moet hij veel vaker blijven staan. Lewandowski staat er voor de afronding, dat moet beter.”

Is het beste er af bij Lewandowski?

  • Dat vrees ik wel
  • Nee, komt wel weer goed
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie