Vitor Roque voorkomt met razendsnelle eerste goal nieuwe Barça-blamage

Foto: Vitor Roque voorkomt met razendsnelle eerste goal nieuwe Barça-blamage

FC Barcelona heeft woensdagavond met minimaal verschil Osasuna aan de kant gezet. Het duel in Camp Nou zat lange tijd op slot, maar werd opengebroken door Vitor Roque. De winteraanwinst maakte zijn eerste treffer voor Barça een minuut na zijn invalbeurt.

Moeizaam duel tegen Osasuna door één moment beslist

De onrust bij Barcelona groeide de afgelopen weken stevig. Er werd verloren van Athletic de Bilbao (beker) en Villareal (LaLiga), waarbij de Catalanen in totaal negen tegengoals moest slikken. Na de zeperd van afgelopen zaterdag kondigde Xavi zijn naderende vertrek aan: hij stopt na dit seizoen als hoofdtrainer van Barça. Ook de overvolle ziekenboeg is een probleem. Xavi kon niet beschikken over Marc-André ter Stegen, Iñigo Martínez, Alejandro Balde, Marcos Alonso, Gavi, Sergi Roberto, João Félix en Raphinha. Tot overmaat van ramp moest Ferran Torres tegen Osasuna al na 7 minuten gewisseld worden.

Gloriemoment voor Braziliaanse aanwinst

Het was op het veld goed te zien dat de gastheren niet bepaald overlopen van het vertrouwen. Barcelona speelde een zeer pover duel. Het had wel duidelijk meer balbezit, maar veel creativiteit bleek niet aanwezig. Wat kansen over en weer gingen er niet in tijdens de eerste helft, waardoor het doelpuntenloos ging rusten. Na ruim een uur spelen kwam de doorbraak waar men zo naar op zoek naar was. De enige aanwinst deze winter, Vitor Roque, kwam binnen de lijnen en bewees een minuut later al zijn waarde. Frenkie de Jong bezorgde bal aan de linkerkant bij João Cancelo, die met buitenkant rechts voor gaf. De Braziliaanse aanvaller knikte bij de eerste paal raak: 1-0.

Zo maakte Vitor Roque zijn eerste treffen voor Barcelona, en meteen een belangrijke. Hij had even later ook een assist op Robert Lewandowski, maar de Poolse spits werd teruggefloten vanwege buitenspel. Zo kwam er geen einde aan zijn doelpuntendroogte. Ondertussen moest Osasuna ook nog verder met tien man, nadat Unai García zijn tweede gele kaart kreeg. Desondanks moest Barça nog wel even vrezen. Invaller Raúl García kreeg een enorme kans, maar mikte net naast.

Zo bleef het bij 1-0 en kon Barcelona drie punten bijschrijven. Daarmee stijgt het voorlopig naar de derde plaats op de ranglijst. Atlético Madrid neemt vanavond vanaf 21.00 uur op tegen Rayo Vallecano. Bij een overwinning voor de hoofdstedelingen zullen ze op doelsaldo weer over de concurrent wippen.

Scoreverloop: 1-0 (63′) Vitor Roque

Zet Barça de weg naar boven weer in?

  • Ja, denk het wel
  • Nee, het blijft moeizaam
36+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie