Kritische woorden van Van Ginkel over ‘grote man’ Vitesse

Foto: Kritische woorden van Van Ginkel over ‘grote man’ Vitesse

Vitesse stevende zaterdagavond hard op een nieuwe nederlaag af, maar Anis Hadj Moussa zorgde in de slotfase alsnog voor een gelijkspel. Waar hoofdtrainer Edward Sturing zeer tevreden was, had Marco van Ginkel nog wel een kritisch punt.

Enthousiasme bij Sturing over Hadj Moussa

Aan het begin van het duel bracht Kornelius Normann Hansen zijn ploeg op een voorsprong (0-1). Vitesse had vervolgens verschillende mogelijkheden om de gelijkmaker te forceren, maar scoorde niet. Drie minuten voor tijd was het de rechtsbuiten die raakschoot. In de blessuretijd had hij ook de winnende treffer op zijn schoen, alleen de lat stond in de weg.

“Hadj Moussa is een bijzonder kind”, vertelt Sturing na de wedstrijd tegen Almere City in een interview met ESPN. “Hij kan heel goed een één tegen één uitspelen. Dat soort spelers zie je natuurlijk steeds minder. Hij is een mooie speler voor het publiek, erg leuk om naar te kijken en hij had nu rendement. Dat is ook belangrijk.”

Van Ginkel kritisch op functioneren

Voor Van Ginkel was echter niet alles goed: “Irriteren is een groot woord, maar hij kan op de vierkante meter een man uitspelen en soms weten wij ook niet wanneer hij die bal gaat geven. Dat is zeker een ding wat hij beter moet gaan doen. Niet alleen voor zichzelf, ook voor het team. Wie staat er het beste voor? Gelukkig maakt hij die goal. Heel jammer dat hij die laatste op de lat schiet.”

Vitesse bezet na 26 speelronden de zeventiende positie op de ranglijst, met een voorsprong van 3 punten op hekkensluiter FC Volendam. De laatste club heeft echter nog wel een wedstrijd in te halen. RKC Waalwijk, de nummer 16 van de Eredivisie, heeft 5 punten meer dan Vitesse, waardoor de ploeg van Sturing nog aan de bak moet om rechtstreeks degradatie te ontlopen.

Heeft Van Ginkel gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
716+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie