Kökcü: “Als je echt voor een actie staat…”

Foto: Kökcü: “Als je echt voor een actie staat…”

Orkun Kökcü heeft zich uitgesproken over de eerdere ophef rond de OneLove-aanvoerdersband. De middenvelder van Feyenoord weigerde de band zelf te dragen en liet ‘m over aan teamgenoot Gernot Trauner.

Kökcü heeft geen moment spijt gehad van zijn actie. “Ik blijf dicht bij mijn religie”, vertelt de Turks international aan ESPN. “Dat heb ik toen ook gedaan. Uiteindelijk als je die wedstrijd ook nog wint en je scoort en je geeft een assist, dan denk je bij jezelf dat het een goede keuze moet zijn. Maar ik begrijp ook wel aan de ene kant de reacties van buitenaf. Het was puur persoonlijk.”

De Feyenoord-captain denkt de stormgolf aan negatieve respons goed te hebben doorstaan. “Ik ben daar ook weer goed uitgekomen. Ik heb mijn voeten kunnen laten spreken. Ik heb geen moment gehad van: ‘Wat heb ik nou weer gedaan?’ Het was echt iets persoonlijks voor mij. Ik heb me niet druk gemaakt om al die commotie en chaos. Dus spijt heb ik er niet van. Maar het heeft wel een en ander doen opwaaien.”

Géén Oranje-storm

Het was de bedoeling dat Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk de band zou dragen tijdens het WK. Omwille van potentiële sancties van de FIFA verdween dat idee van tafel. Kökcü: “Ik wil niemand zwart maken. Maar als je echt voor een actie staat, moet je koste wat het kost ook daarachter staan. Net zoals ik dat heb proberen te doen. Ik wist dat er van alles over me heen zou komen, maar het moet niet alleen bij woorden blijven vind ik.”

“Toen ik het hoorde dat ze hem niet zouden dragen dacht ik wel: wat gaat er nu gebeuren. Gaat er weer commotie ontstaan. Maar dat bleef uit. En dat begrijp ik uiteindelijk ook”, aldus Kökcü.

Wint Feyenoord met 1-2 in Utrecht?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie