Koeman krijgt sneer van voormalig Oranje-international: ‘Trek ik mij niets van aan’

Foto: Koeman krijgt sneer van voormalig Oranje-international: ‘Trek ik mij niets van aan’

Vincent Janssen heeft nog geen enkele spijt gehad van zijn beslissing om al vroegtijdig zijn interlandcarrière te beëindigen. De 28-jarige aanvaller van Royal Antwerp FC geeft nu een toelichting op zijn besluit en zegt zich niets van de kritiek van bondscoach Ronald Koeman aan te trekken.

Janssen legt Oranje-besluit uit

Nadat Ronald Koeman werd aangesteld voor zijn tweede termijn als bondscoach van het Nederlands elftal liet Janssen weten te stoppen als Oranje-international. “Ik snap dat mensen schrokken omwille van mijn leeftijd, maar uiteindelijk weet niemand wat er in mijn lichaam omgaat”, vertelt Janssen in De Gazet van Antwerpen. “Ik had meerdere redenen om tot dit besluit te komen.”

De spits wijst onder meer op de overvolle voetbalkalender. “Neem nu (Jurgen) Ekkelenkamp en (Arthur) Vermeeren. Die gasten spelen na dit zware seizoen misschien nog een jeugd-EK. Hartstikke leuk voor hen, maar dan krijg je slechts een handvol vakantiedagen om te bekomen.” Voor Jansen werd het allemaal teveel. “Er wordt veel van een voetballer gevraagd en ik weet van mezelf dat ik die rustmomenten nodig heb om mij mentaal en fysiek weer op te laden voor het volgende seizoen.”

Koeman zag het stoppen van Janssen niet aankomen en was daardoor enigszins verrast. De bondscoach stelde dat het ‘graag of niet’ was voor de spits, maar Janssen vertelt zich niet veel van de kritiek aan te trekken. “Iedereen mag zijn mening hebben, de bondscoach dus ook. Alleen hoef ik mij daar niets van aan te trekken. Er is iets van mij afgevallen. Ik ben opgelucht met mijn keuze.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 mei 2023 13:26.

Snap jij dat Janssen is gestopt als international?

  • Ja, begrijpelijk besluit
  • Nee, belachelijk besluit
1062+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie