Koeman kan niet om Oranjeklant heen: ‘Speelde een wereldpartij’

Foto: Koeman kan niet om Oranjeklant heen: ‘Speelde een wereldpartij’

Ronald Koeman maakt vrijdagmiddag zijn definitieve selectie bekend van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. Als het aan de Belgische media ligt roept de Oranje-bondscoach in ieder geval RSC Anderlecht-doelman Bart Verbruggen op.

Onpasseerbare Verbruggen

Verbruggen maakte in Conference League-duel met Villareal een uitstekende indruk onder de lat bij Anderlecht. Volgens Het Laatste Nieuws kan Koeman dan ook niet meer om de doelman heen. “Villarreal kwam maar niet voorbij Verbruggen. De Nederlandse doelman pakte in de slotminuten zelfs nog uit met een onwaarschijnlijke beenveeg. Koeman roept Verbruggen vandaag gewoon op voor Oranje, toch?”

Ook Het Nieuwsblad kwam superlatieven tekort voor de prestaties van Verbruggen. “In de partij tegen Villarreal schoten de Spanjaarden 24 keer op doel. Verbruggen stopte 9 ballen die binnen het kader worden waarvan 5 van binnen de box. Die twee saves in de tweede helft waren fenomenaal.”

Sporza vond dat de Nederlandse doelman de pannen van het dak speelde. “Met een dubbele redding bleef hij Anderlecht ook in de slotfase overeind houden. Alle aanvallers zijn wel een keer gestuit op de Nederlandse sluitpost. Hij speelde echt een wereldpartij.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 maart 2023 20:43.

Moet Koeman Vebruggen oproepen voor Oranje?

  • Ja, absoluut
  • Nee, er zijn betere keepers
351+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie