Kieft prijst Dallinga: “Misschien ook Feyenoord”

Foto: Kieft prijst Dallinga: “Misschien ook Feyenoord”

Thijs Dallinga verruilde Excelsior vorig jaar zomer voor het Franse Toulouse. De spits blijft dit seizoen uitstekend overeind in de Ligue 1, maar Wim Kieft betreurt dat hij niet eerst in de Eredivisie zijn kwaliteiten heeft getoond.

Spits bewijst zich bij Toulouse

In zijn column voor De Telegraaf schrijft Kieft: “Dallinga vindt het doel heel gemakkelijk bij een middenmoter in Frankrijk, terwijl hij niet de fysiek bezit van veel verdedigers die hij tegen het lijf loopt in de Ligue 1. Die weerstand maakt Dallinga beter. Als een trainer het dan in je ziet zitten en je laat staan als je twee wedstrijden niet scoort, dan kan je groeien. Bij Toulouse heeft Dallinga zo iemand gevonden met trainer Philippe Montanier.”

Kieft vervolgt: “Het is sowieso knap als je vanuit het tweede van FC Groningen en een jaartje Eerste Divisie bij Excelsior staande weet te houden op het hoogste niveau in Frankrijk. Terugkijkend hebben ze zeker bij FC Groningen zitten slapen en misschien ook wel bij Feyenoord.”

“Ieder seizoen is het een spitsentombola bij Arne Slot – Cyriel Dessers/Bryan Linssen en Santiago Gimenez/Danilo – terwijl Dallinga onder de rook van De Kuip aan de lopende band scoorde. Ongetwijfeld kan hij interessant zijn voor Nederlandse (sub)topclubs”, aldus Kieft. Daar zal inmiddels wel een fors prijskaartje tegenover staan.

Maakt Dallinga de 0-1 tegen Ajaccio?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had Feyenoord moeten toeslaan?

  • Ja
  • Nee
418+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie