Kemphanen Ibrahimovic en Guardiola opnieuw tegenover elkaar

Foto: Kemphanen Ibrahimovic en Guardiola opnieuw tegenover elkaar

Oefenmeester Josep Guardiola en spits Zlatan Ibrahimovic ‘liggen elkaar niet zo’, en die vete stamt natuurlijk uit hun gezamenlijke tijd bij FC Barcelona. De ‘voormalige’ kemphanen zijn het kibbelen nog niet helemaal verleerd…

In gesprek met Canal Plus zei Ibracadabra over Erling Haaland, die geweldig presteert bij The Citizens: “Ik hou heel erg van Haaland en vind hem een zeer intelligente speler. Je zal hem nooit dingen zien doen die hij niet kan. Hij laat zich bijvoorbeeld nooit uitzakken om de bal te gaan ophalen. Haaland wacht voor de goal en maakt daar alles af.”

Daarna wees de markante Zweed echter naar de coach van City: “Het zal afhangen van Guardiola’s ego en of hij bereid is om Haaland groter te maken dan hij. In mijn geval wilde hij dat niet laten gebeuren en bij verschillende anderen niet.”

Op zijn persconferentie in aanloop naar de Premier League-wedstrijd tegen Fulham reageert Pep: “Hij heeft helemaal gelijk. In deze club en in dit team is mijn ego groter dan de prestatie van mijn spelers. Ik vind het niet leuk als Erling drie keer scoort en alle aandacht krijgt. Ik ben zó jaloers. Ik zei tegen hem: alsjeblieft Erling, stop met scoren. Anders praten ze niet over mij. Zlatan heeft gelijk, hij kent mij perfect.”

Vogeltjes in de bomen

In 2011 liet Ibrahimovic over Guardiola weten: “Als je niemand hebt die je stimuleert, vecht je er ook niet meer voor. Bij Inter met Mourinho was het een heel ander verhaal. Voor hem kon je op het veld echt vechten. Hij motiveerde me constant. Bij anderen ging het altijd om voetbal, voetbal… maar je moet je als coach toch ook aanpassen aan de spelers die je ter beschikking hebt, zeker als je die speler koopt voor 70 miljoen euro. Die koop je toch niet om de vogeltjes in de bomen te zien?”

Wordt Haaland Champions League-topscorer?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Guardiola een gevaar voor Haaland?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie