Kantoor Te Kloese: maakt of kraakt Giménez seizoen Feyenoord?

Foto: Kantoor Te Kloese: maakt of kraakt Giménez seizoen Feyenoord?

Op het kantoor van Feyenoord-directeur Dennis te Kloese blijft de telefoon maar rinkelen. Na het onverwachte kampioenschap van de Rotterdammers en de uitstekende Europese prestaties is Feyenoord hot. De spelers staan vol in de picture en van de basiself zijn aanvoerder Orkun Kökçü, middenvelder Sebastian Szymanski en linksbuiten Oussama Idrissi al vertrokken. Dreigt er een leegloop en moet trainer Arne Slot weer helemaal opnieuw beginnen? We gaan de kampioensopstelling af en bespreken de kansen op een mogelijke Feyenoord-exit, met in dit laatste deel van de trilogie: de aanvallers.

Inside het kantoor van Dennis te Kloese: hoe liggen de Feyenoord-aanvallers in de markt?

De totale waarde van de Feyenoord-selectie is volgens Transfermarkt.nl een kleine 200 miljoen euro. Als we kijken hoe de spelers vandaag de dag in de markt liggen kan je dit bedrag gerust verdubbelen. Als technisch directeur Dennis te Kloese het zou willen dan zou Feyenoord héél veel geld kunnen verdienen aan de prestaties van het afgelopen seizoen. Maar als je kijkt naar het sportieve vlak wil je de selectie zo goed als bijeen houden. Om met een paar gerichte versterkingen de mannen van Slot klaar te stomen voor de Champions League.

En voorin wil Slot graag nog wat versterking. Het is geen geheim dat Feyenoord op zoek is naar buitenspelers (en een nummer tien). De spitspositie ligt al vast met Santiago Giménez en Danilo. Dat terwijl de Mexicaanse spits zo heet als een hete taco is op dit moment. De beoogde aanvalsleider van Slot voor de Champions League staat op vele verlanglijstjes, maar er wordt (vooralsnog) niet doorgepakt door de Europese (top)clubs. Giménez heeft dan ook nog een doorlopend contract tot medio 2026 en zijn marktwaarde is als een raket omhoog geschoten richting de 25 miljoen euro.

Te Kloese gaat niet in op prankcalls Giménez

Bij een bod van meer dan 30 miljoen euro gaat Te Kloese wel achter zijn oren krabben, maar verder dan wat losse figuurlijke prankcalls is er niets over Giménez binnengekomen op het kantoor van de Feyenoord-directeur. Wellicht omdat zijn laatste Europese wedstrijd niet zijn beste was. De 22-jarige spits kwam er tegen AS Roma niet aan de bak en pakte uit frustratie ook nog rood. Slot kan dus wel de Champions League in willen met Giménez. De eerste twee wedstrijden mag de Mexicaan niet meedoen. Een andere reden dat er nog geen bod is uitgebracht op de handige doelpuntenjager is zijn status in het Mexicaanse elftal. Hij slingert tussen bank en basis, maar de bondscoach houdt vanwege politieke spelletjes (ander verhaal) voorlopig vast aan de ervaren Henry Martín. Toch kan bovenstaande redenatie zo maar de prullenbak in nu Giménez Mexico naar de Gold Cup heeft geschoten. Daardoor kan het de komende weken toch nog dringen op de lijn worden voor de goalgetter.

Desondanks staat Giménez vanwege zijn top(half)jaar bij Feyenoord op de wishlist van Atlético Madrid, Napoli, Juventus, Lazio en Benfica. En daar blijft het vast niet bij, zodra clubs op zoek gaan naar een talentvolle spits met een goed trackrecord. De familie van Giménez is wisselend enthousiast over diens huidige transferstatus. Verloofde Fer Serran is net als de spits zelf verliefd geworden op Feyenoord en Rotterdam en hoopt dat zijn vriend nog minstens een jaar blijft. De vader daarentegen ziet eurotekens en ziet een overstap naar een Europese topclub wel zitten. Giménez zit daar een beetje in het midden. Hij wil ook graag blijven, maar als echt die grote club langskomt… Hij wil in ieder geval niets uitsluiten.

Idrissi blijft nog weg, Jahanbakhsh strijdbaar en Paixão grillig

Eigenlijk houdt het dan wel op. Te Kloese is vooral druk met inkomende aanvallende transfers en heeft voorlopig zijn handen vol om een leegloop van de verdediging te voorkomen. De linksbuiten van het kampioensseizoen Oussama Idrissi is weer terug naar zijn werkgever Sevilla. Daar hebben ze wat financiële sores, dus wie weet kan Feyenoord hem definitief halen. Daar zijn overigens nog geen pogingen tot vernomen. Op rechtsbuiten speelde afwisselend Alireza Jahanbakhsh en Igor Paixão. De ene staat niet in de belangstelling van grote clubs, de andere zegt dat hij wel in de picture staat.

Jahanbakhsh is strijdbaar voor een basisplek komend seizoen. Als invaller was hij van grote waarde voor Feyenoord met onder meer zijn doelpunten tegen PSV. Sowieso is hij de meest ervaren aanvallende speler en kan Slot hem dus goed gebruiken in de Champions League. Bovendien heeft de Iraniër zelf na het kampioensfeest al snel aangeven dat hij graag bij Feyenoord moet blijven. De rechtsbuiten heeft nog een contract van één seizoen, maar Feyenoord heeft een optie om dat nog met een extra jaar te lichten. De Rotterdammers kunnen aan hem met een marktwaarde van 4 miljoen euro ook niet zoveel verdienen.

Kantoor Te Kloese: leegloop dreigt bij Feyenoord-verdediging

AC Milan belt met zaakwaarnemer Paixão

Paixão heeft zijn ‘blijfwens’ niet zo stellig geuit als Jahanbakhsh. De Braziliaanse vleugelflitser die op rechts en links goed uit de voeten kan heeft zelfs in een interview met de Braziliaanse radio onthuld dat AC Milan wel oren naar hem heeft. De Italiaanse topclub heeft zich volgens de aanvaller gemeld bij zijn zaakwaarnemer. De 23-jarige Paixão weet misschien nog niet helemaal wat hij zelf wil, want na het kampioensfeest maakte hij in menig interview melding van zijn ontluikende liefde voor Feyenoord. Ook op de eerste trainingsdag in Rotterdam straalde de Braziliaan weer van oor tot oor.

We kunnen het op jeugdige bravoure houden, want Feyenoord staat supersterk in het behouden van Paixão. De kleine buitenspeler is nog jong, heeft een marktwaarde van 10 miljoen euro (dat nog flink kan groeien) en ligt vast tot liefst 2027. Bovendien heeft de Braziliaan nog niet een heel seizoen basis gestaan en is zijn onvoorspelbaarheid een grote plus in de Champions League-campagne. In de Europa League kwam de snel dribbelaar nog niet helemaal uit de verf en liep hij zich menigmaal vast. Wie weet krijgt hij op het allerhoogste niveau wat meer de ruimte en gaan de Feyenoord-supporters vol passie genieten van deze Paixão.

Danilo, Walemark en Dilrosun zijn er ook nog

Dan hebben we nog de wisselspelers Danilo en Patrik Walemark en Javairô Dilrosun. Allebei bankspelers die ook heel veel minuten maakten, maar niet tot de kampioensploeg gerekend kunnen worden. Danilo is de grote vriend van Paixão en stond even in de belangstelling van Rangers FC. De 24-jarige spits, die onder Slot ook vaak als invalnummer tien werd gebruikt, kan die club in ieder geval doorstrepen. De Schotse topclub haalde namelijk al de bij Feyenoord bekende spits Cyriel Dessers en de Nederlander Sam Lammers. Met 6,5 miljoen euro heeft Danilo als invaller wel een mooie marktwaarde en zijn contract ligt nog tot medio 2026 vast. Te Kloese wil hem graag behouden, maar mocht er een aantrekkelijk bod langskomen dan zullen clubs en speler zeker in overleg gaan.

Dat geldt niet voor Walemark en Dilrosun. De Zweedse rechtsbuiten is gehaald voor de toekomst en komt net terug van een blessure. In de wedstrijd die hij al speelde toonde hij zijn potentie, maar brak hij nog niet door. Hij heeft een contract tot medio 2026 en vertegenwoordigt een waarde van 4 miljoen euro. Met zijn 21 jaar kan hij zich komend seizoen sterk ontwikkelen, mits hij fit blijft. Feyenoord neemt wel degelijk telefoontjes over hem op, maar Te Kloese wil Walemark niet verkopen en opteert voor een verhuur aan een sterke club. Voorlopig heeft zich logischerwijs nog niemand gemeld. Dat zal tegen het einde van de transfermarkt anders zijn.

Kantoor Te Kloese: middenvelders Feyenoord staan te trappelen

Heeft Feyenoord de aanvallende oplossingen al in huis?

Dilrosun was ooit Oranje-international en stond zelfs in de basis bij Feyenoord in het begin van het kampioensseizoen. De speler die op alle aanvallende posities uit de voeten kwam in totaal toch tot 43 wedstrijden waarin hij 6 keer scoorde en 8 assists gaf. Hoopvolle cijfers en met 25 jaar zit er ook nog wel wat rek in. Bovendien heeft de speler die ook uitkwam voor Hertha BSC en Girondins Bordeaux aardig wat ervaring. Dilrosun speelt het liefst op rechts en liet dat na het kampioensfeest ook merken. Hij klonk als een speler die iets recht te zetten heeft en wil vlammen komend seizoen. Wellicht heeft Feyenoord die buitenspeler die het zoekt allang in huis. En voorlopig is ook niemand op zoek naar Dilrosun. Win-win-situatie dus.

Het kantoor van Te Kloese wordt overspoeld met telefoontjes voor de (doel)verdediging, maar op het middenveld is het rustig. Wat betreft de aanvallers draait alles om Giménez. De belangrijke Mexicaanse spits kan het komende Feyenoord-seizoen maken of breken en Te Kloese is nu eigenlijk al bezig met de belangrijkste strijd van het seizoen. Giménez behouden, vleugelspeler(s) en nummer tien aantrekken en dan staan de huidige Feyenoord-vleugels net als de middenvelders ook nog te springen voor het komende seizoen. Kantoor Te Kloese kan het voorlopig allemaal nog aan. Als alle stukjes in elkaar vallen dan gloort er voor de Feyenoord-supporters een nieuw droomseizoen.

Zou het vertrek van Giménez een ramp zijn voor Feyenoord?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, zo lang Feyenoord maar genoeg geld voor hem krijgt
858+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie