Kantoor Te Kloese: middenvelders Feyenoord staan te trappelen

Foto: Kantoor Te Kloese: middenvelders Feyenoord staan te trappelen

Op het kantoor van Feyenoord-directeur Dennis te Kloese blijft de telefoon maar rinkelen. Na het onverwachte kampioenschap van de Rotterdammers en de uitstekende Europese prestaties is Feyenoord hot. De spelers staan vol in de picture en van de basiself zijn aanvoerder Orkun Kökçü, middenvelder Sebastian Szymanski en linksbuiten Oussama Idrissi al vertrokken. Dreigt er een leegloop en moet trainer Arne Slot weer helemaal opnieuw beginnen? We gaan de kampioensopstelling af en bespreken de kansen op een mogelijke Feyenoord-exit, met in dit deel de middenvelders.

Inside het kantoor van Dennis te Kloese: hoe ligt het Feyenoord-middenveld in de markt?

De totale waarde van de Feyenoord-selectie is volgens Transfermarkt.nl een kleine 200 miljoen euro. Als we kijken hoe de spelers vandaag de dag in de markt liggen kan je dit bedrag gerust verdubbelen. Als technisch directeur Dennis te Kloese het zou willen dan zou Feyenoord héél veel geld kunnen verdienen aan de prestaties van het afgelopen seizoen. Maar als je kijkt naar het sportieve vlak wil je de selectie zo goed als bijeen houden. Om met een paar gerichte versterkingen de mannen van Slot klaar te stomen voor de Champions League.

Van het basismiddenveld waar Feyenoord uiteindelijk kampioen mee werd is alleen Mats Wieffer nog over. Orkun Kökcü vertrok voor een recordbedrag (25 miljoen plus 5 miljoen aan bonussen voor 75 procent van de transferrechten) naar Benfica. Sebastian Szymanski moest op zijn beurt terugkeren naar zijn eigenlijke werkgever Dinamo Moskou. Te Kloese probeert de Poolse international nu definitief vast te leggen, maar dat heeft nogal wat haken en ogen. Voor zover bekend is Feyenoord als enige in de race voor Szymanski. Dan resteert eigenlijk alleen nog Wieffer.

Wieffer groeit in half jaar uit tot steunpilaar Feyenoord en basisspeler Oranje

De 23-jarige middenvelder kwam over van Excelsior en speelde zich na de WK-winterstop in de Feyenoord-basis. Ramiz Zerrouki kwam nog niet en Quinten Timber was geblesseerd en dus greep Wieffer zijn kans. Hij speelde zich in de basis, ontwikkelde zich razendsnel en is niet meer weg te denken uit de startopstelling van Feyenoord en heeft zelfs een basisplek in het Nederlands elftal veroverd. Zijn marktwaarde is pijlsnel omhoog gegaan naar nu 15 miljoen euro. In mei werd zijn raketontwikkeling beloond met een verbeterd contract dat loopt tot de zomer van 2027.

Toch staan de clubs nog niet te springen om Wieffer deze zomer al vast te leggen. Dat zal vast te maken hebben met zijn verbeterde contract en om dat de in Borne geboren middenvelder nog niet een heel seizoen op het hoogste niveau heeft gepresteerd. Toch leek AC Milan geïnteresseerd te zijn. Zij zijn op zoek naar een vervanger van de naar Newcastle United vertrokken middenvelder Sandro Tonali en klopte al even aan bij de entourage van de nuchtere Hollander. Hij heeft waarschijnlijk duidelijk gemaakt dat hij nog lang niet wil vertrekken bij Feyenoord, want Te Kloese heeft daarna nooit een belletje gehad van Milan.

‘Mats Wieffer kan Feyenoord al verlaten’

Jong Oranje-aanvoerder Timber staat voor seizoen van de waarheid

Quinten Timber speelde tot aan zijn blessure veel, maar kon geen onuitwisbare indruk achterlaten. De 22-jarige middenvelder is wel één van de duurste aankopen uit de Feyenoord-geschiedenis en zal mits fit toch weer minuten gaan maken. Hij heeft bovendien zijn leeftijd mee en is inmiddels ook aanvoerder van Jong Oranje. Met een doorlopend contract tot 2026 en een marktwaarde van 8 miljoen euro zal hij ook niet zo snel vertrekken. Niemand gaat 15 miljoen euro bieden voor een speler die kampte met blessures en zelden een 7 of hoger haalde in de wedstrijden die hij wel speelde bij Feyenoord.

Niet heel gek dus dat de naam Timber (wel die van zijn broertje Jurriën) nog niet gespreksonderwerp is bij de meesterscouts in Europa. Te Kloese wil hem ook niet verkopen, want weet dat Feyenoord juist dit seizoen van de technische middenvelder kan profiteren. Als Timber die stap weet te maken kan hij misschien wel een Wieffertje doen en vanuit de bank zich explosief ontwikkelen tot Champions League-niveau.

Bullaude wacht geduldig op doorbraak

De grote scouts in Zuid-Amerika hadden het vorig seizoen wel over ene Ezequiel Bullaude. Het grote Argentijnse talent van Godoy Cruz. Feyenoord sloeg toe en haalde hem op voor een paar miljoen euro. De verhalen gaan echter dat hij voor misschien wel 8 miljoen euro is gehaald. In ieder geval heeft hij nog een contract tot medio 2027 en is zijn marktwaarde nu 3 miljoen euro.

De nummer 10, die ook uit de voeten kan als spits en rechtsbuiten heeft geen doorbaakseizoen gehad bij Feyenoord. Als invaller was hij wel uiterst nuttig en Europees gezien zelfs heel goed met een late uittreffer bij Shakhtar Donetsk (1-1). Te Kloese en Slot willen Bullaude graag behouden, want de speler zelf is uiterst realistisch en professioneel. Gelukkig voor de Feyenoord-leiding heeft en zal niemand zich waarschijnlijk melden voor de 22-jarige Argentijn. Bullaude zelf vindt het allemaal niet zo erg dat hij nog niet is doorgebroken bij Feyenoord. Hij denkt dat zijn tijd nog komt en kampte zoals vaker het geval is met spelers uit Latijns-Amerika met aanpassingsproblemen. De inmiddels Engels sprekende Bullaude wil net als Timber komend seizoen gaan vlammen.

Te Kloese alleen druk met Szymanski

Qua Feyenoord-middenvelders is het dus rustig op het kantoor van Te Kloese. Dat in tegenstelling tot bij de verdedigers, waar zelfs een leegloop dreigt. Binnenkort zal SoccerNews de laatste bijzondere linie (aanval) van de kampioensploeg van Feyenoord doorlichten. Wat betreft het middenveld is dus alles duidelijk. Kökcü is weg, Szymanski moet terugkomen (lijkt wel goed te komen) en Wieffer is dé pion. Met Zerrouki, Thomas van de Belt, Timber en Bullaude is de middenlinie voor volgend seizoen eigenlijk wel klaar. Scheelt allesdoener Te Kloese weer wat werk.

Welke middenvelder moet Feyenoord komend seizoen sowieso hebben?

  • Wieffer
  • Szymanski
  • Timber
  • Bullaude
1777+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie