Kantoor Te Kloese: eerst verkopen of eerst kopen?

Foto: Kantoor Te Kloese: eerst verkopen of eerst kopen?

De winterse transfermarkt is weer open en dat betekent dat Dennis te Kloese nog meer tijd op kantoor doorbrengt dan anders. Hij belt wat af op zoek naar dat buitenkansje, maar slaat ook aanbiedingen af of luistert naar geïnteresseerde clubs. Want er waren enkele Feyenoorders die niet zijn bevallen of bij een goed bod weg mogen. Wat valt er te shoppen in De Kuip?

Inside het kantoor van Dennis te Kloese: Gaan er nog Feyenoorders weg deze winter?

Eigenlijk niet zoveel. De selectie van Feyenoord zit uitgebreid in elkaar, waarbij bijna elke positie minstens dubbel bezet is. Alleen achterin heeft Arne Slot slechts keuze uit 7 verdedigers voor 8 posities. Dus mocht een collega van Te Kloese een Feyenoord-verdediger willen halen dan moet-ie wel van hele goede huize komen. Dan hebben we het over recordbedragen voor Feyenoord en dat geldt voor alle sterkhouders van de basiselftal. Over spelers als Dávid Hancko (35 miljoen) en Santiago Giménez (50 miljoen euro) beginnen de gesprekken pas bij genoemde waarden. Vertrekken van de populaire Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en Mats Wieffer zijn uitgesloten.

In de Feyenoord-verdediging mag niemand weg

In de verdedigingslinie en van de basis mag dus niemand weg. Te Kloese heeft van Slot te horen gekregen dat hij wel een paar spelers zou willen hebben. Weinig spelers voldoen echter aan het profiel dat de Feyenoord-coach heeft geschetst. Hij houdt immers nog steeds vast aan het principe dat hij sinds deze zomer aanhoudt. De speler die komt moet beter zijn of in ieder geval meer potentie hebben dan de vertrekkende speler. In het geval van een aanwinst zonder vertrekkende speler betekent het dat het een kwalitatieve toevoeging moet zijn. Een reserve-middenvelder vervangen door een andere reserve-middenvelder met meer kwaliteiten en/of potentie dus.

Op het middenveld is het ook helder. De wissels Gjivai Zechiël en Antoni Milambo zijn grote talenten die als invaller grote stappen maken en elke dag bijleren. Zij hebben veel potentie en voor hen, net als met de basisspeler, gaat de hoorn erop. Te Kloese wil ook niet praten over vertrekken van Thomas van den Belt en Ondrej Lingr. Alhoewel zij vooralsnog teleurstellen, is het nog te vroeg om hen af te schrijven. De grote aankoop op het middenveld, Ramiz Zerrouki, voldoet nog niet in alle wedstrijden, maar is groeiende. Bovendien reist hij met Algerije af naar Ivoorkust voor de Afrika Cup.

Gaat iemand op Giménez bieden deze winter?

Als er dan toch een speler moet vertrekken om bijvoorbeeld salaris vrij te maken en nog wat extra centjes te verdienen dan moet die uit de voorhoede komen. En dan niet uit de spits overigens. Want zoals gezegd wordt er over Giménez veel gesproken, maar niet met geïnteresseerde partijen. De Mexicaanse spits wordt niet tegengehouden bij exorbitante biedingen, behalve door sommige fans dan. Giménez is by far de populairste en waardevolste speler. De topscorer van de Eredivisie die nog altijd ruim 1 op 1 loopt, ga je niet in de winter verkopen natuurlijk. Slot en Te Kloese praten (ook in de media) veel over de spits en laten doorschemeren dat bij een extreem bod ze niets kunnen doen. Alleen is de vraag wat extreem is. Vanaf 50 miljoen gaat er meer gesproken worden, maar geen club gaat met dat startbedrag de onderhandelingen in. Want hoe goed Giménez zich in de Eredivisie laat zien en hoe populair hij in Nederland en Mexico dan ook is, in Europa moet hij het nog laten zien. Beslissend zijn in Europa. In de tweede seizoenshelft krijgt hij weer tegen AS Roma en weer in Stadio Olimpico zijn kans.

Jaivarô Dilrosun in actie onder toeziend oog van trainer Arne Slot. Grijpt de buitenspeler zijn kans bij afwezigheid van concurrenten of gaat hij deze winter vertrekken?

Ideale reserves zitten in Afrika en Azië

Ook Ayase Ueda gaat Feyenoord niet verkopen. De recordaankoop (10 miljoen) ga je niet na een half jaartje wegdoen. Hij is ook gehaald als toekomstige vervanger van Giménez en doet zijn best in zijn invalbeurten. Alleen verder dan wat dreiging komt hij nog niet. Ueda gaat bovendien met zijn Japan, waar hij wel vaak opvalt, naar de Asian Cup. Dat is ook net het punt. Veel van de aanvallers gaan niet weg, althans niet naar een andere club. Zij gaan naar de Asian Cup of Afrika Cup. Rechtsbuitens Yankuba Minteh gaat met Gambia naar de Afrika Cup en Alireza Jahanbakhsh komt met Iran uit op het Aziatische landentoernooi . Die laatste is nou net de speler die met zijn flinke salaris en weinige speelminuten wel mag vertrekken. Alleen zit hij dus in Qatar voor de Asian Cup en bovendien is hij als ideale twaalfde man niet alleen heel erg geliefd bij Het Legioen, maar ook bij Slot.

Verder geldt bij de buitenspelers dat ze nog niet voldoen dit seizoen, maar ook een dusdanige waarde vertegenwoordigen dat ze niet worden verkocht. Igor Paixão is zoekende naar zijn kampioensvorm en Luka Ivanusec heeft na zijn blessure niet de hoopvolle glimpen laten zien bij zijn entree in De Kuip. Het grote talent op linksbuiten Leo Sauer dringt aan en zou weleens meer kans kunnen krijgen, maar vertrekken, nooit niet.

Moet Feyenoord eerst verkopen of toch eerst kopen?

Dan blijft over Javairô Dilrosun. De Nederlandse rechtsbuiten die heel grillig presteert bij Feyenoord. Hij hoopte dit seizoen door te breken in de Feyenoord-basis, maar viel daar al snel uit en was zelfs even laatste keus. Inmiddels is hij opgeklommen en vlak voor de winterstop liet hij beetje bij beetje zien dat hij toch wel veel voetbaltalent beschikt. Te Kloese staat open voor een vertrek van de buitenspeler, en wil wel meedenken, maar alleen aan verkoop. Dilrosun is ook een van de grootverdieners van Feyenoord en daarbij vertegenwoordigt hij ook nog een redelijke transferwaarde (5 miljoen euro). Lecce zou geïnteresseerd zijn, maar Te Kloese en vooral Slot twijfelen nog. De Feyenoord-trainer wil het beste voor zijn spelers en ziet ook dat Dilrosun elders misschien meer kansen krijgt. Alleen zoals gezegd is er op rechtsbuiten plek vrij gekomen nu Minteh en Jahanbakhsh in Ivoorkust zitten.

Te Kloese neigt nog meer naar verkoop van Dilrosun. Met dat geld kan er makkelijker gezocht worden naar een buitenspeler en een rechtsback. De prioriteiten op deze wintermarkt. Slot denkt toch meer andersom. Een bijzondere gedachte, maar wel eentje voor een echte topclub. Eerst moeten er spelers bijkomen, voordat er spelers gaan vertrekken.

Wat vind jij?

  • Eerst kopen, dan verkopen
  • Eerst verkopen, dan kopen
532+ Votes

Kantoor Te Kloese is voorlopig gesloten in deze wintermarkt. De scouting draait wel volle toeren. In Feyenoord scout bespraken we al de rechtsbackpositie, binnenkort volgen de andere wintertargets van Slot en en Te Kloese.

Feyenoord scout: Duitse hulp en Champions League-talent

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie