‘Joey Veerman zorgt voor PSV-dilemma’

Foto: ‘Joey Veerman zorgt voor PSV-dilemma’

PSV neemt het zondag in De Kuip op tegen Feyenoord. Traditioneel gezien een lastige uitwedstrijd voor de Eindhovenaren. PSV-trainer Ruud van Nistelrooy zal in ieder geval een puzzel moeten leggen wat betreft zijn opstelling. Daarbij zal vooral de invulling van het middenveld centraal staan, waarbij het de vraag is of Joey Veerman opnieuw een basisplaats krijgt.

Volgens Voetbal International-journalist Pieter Zwart is voor Van Nistelrooy de kwestie het opstellen en de juiste positie bepalen voor Veerman actueler dan ooit in aanloop naar de topper tegen Feyenoord. “Het middenveld met Ibrahim Sangaré, Joey Veerman en Guus Til is in topwedstrijden namelijk geen bron van stabiliteit gebleken.”

Kwetsbaar PSV-duo

Zwart stelt in een uitgebreide analyse dat het koppeltje Ibrahim Sangaré-Veerman te kwetsbaar is gebleken. Daarbij wordt onder meer verwezen naar de vorige ontmoeting tussen PSV en Feyenoord. Volgens Zwart is het duo niet complementair aan elkaar. “Sangaré en Veerman lijken twee totaal verschillende types, maar ze vertonen soortgelijk gedrag. Beide middenvelders oriënteren zich vooral op de bal. Sangaré omdat hij die af wil pakken. Veerman omdat hij hem in zijn voeten wil krijgen. Beiden zijn door deze focus nauwelijks bezig met wat in hun rug gebeurt. Ploeggenoten coachen gebeurt ook nauwelijks. Ze zijn als koppel daarom onvoldoende in staat om hun defensie te helpen. Te vaak liggen cruciale zones op het veld helemaal open voor de tegenstander.”

Veerman moest voor het duel tegen Go Ahead Eagles genoegen nemen met een plaats op de bank, maar Van Nistelrooy was na het duel tegen de Deventenaren juist te spreken over het optreden van de middenvelder. “Het is geweldig hoe Joey tegen Go Ahead Eagles heeft gereageerd. Het was een complete prestatie van een middenvelder. Als je ziet hoe hij in de duels komt, hoe hij op de juiste momenten de rust bewaart en zijn kwaliteiten laat zien in de eindpasses, dan vind ik dat hij het geweldig heeft opgepakt. Als hij dit kan blijven laten zien, is hij een complete middenvelder. En niet alleen de Joey Veerman die leuk aan de bal kan zijn.”

Basisplaats voor Veerman

De conclusie die Zwart trekt bij Voetbal International is dat Veerman waarschijnlijk wel op een basisplaats kan rekenen tegen Feyenoord, maar dat er wel voor extra verdedigende stabiliteit moet worden gezorgd door Van Nistelrooy. “Het vorige duel met Feyenoord demonstreert namelijk dat verdedigende slaapmomenten duur kunnen zijn. Daarom is het misschien wel logisch dat Guus Til tegen zijn oude club het kind van de rekening wordt, Veerman een halve linie naar voren geschoven wordt en Erick Gutiérrez terugkeert in de basis.”

Moet Veerman een basisplaats krijgen tegen Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
392+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie