Jahanbakhsh verklaart vormdip

Foto: Jahanbakhsh verklaart vormdip

AZ – Feyenoord is altijd een mooi affiche. Voor Alireza Jahanbakhsh zal de terugkeer in het AFAS Stadion extra speciaal zijn. De Iraniër beleefde zijn grote doorbraak in het shirt van AZ, verdiende een miljoenentransfer naar Brighton & Hove Albion en keerde aan het begin van dit seizoen terug naar Nederland om voor Feyenoord te gaan spelen. Na een stroeve start komt de internationaal van Iran steeds meer los in De Kuip. 

Feyenoord was niet de enige club die geïnteresseerd was om Jahanbakhsh over te nemen van Brighton. De Engelse laagvlieger wilde de buitenspeler, ondanks een aankoopsom van achttien miljoen euro, graag slijten. “Ik heb een aantal clubs uit Nederland en het buitenland afgezegd”, stelt Jahanbakhsh bij Feyenoord TV. “Arne heeft mij gebeld en het voelt echt goed dat zo’n grote club als Feyenoord interesse in mij heeft. Ik heb een paar mensen gesproken over de stad en de club en ik heb de beslissing genomen om naar Feyenoord en Rotterdam te komen.”

Jahanbakhsh

De aanvaller scoorde tegen sc Cambuur Leeuwarden (3-1) op schitternde wijze. Na dat doelpunt kwam er frustratie los. Jahanbakhsh: “Ik had aan het begin van de tweede helft een paar keer balverlies. Ik was een beetje teleurgesteld, want het ging niet zo goed als ik had verwacht. Ik schoot op die goal en dacht ‘die moet er gewoon in’. Ik had het een paar keer geprobeerd in de eerste helft en toen lukte het niet, maar ik dacht ‘ik probeer het nog een keer.”

Het is een beetje zijn eerste halfjaar in een notendop. “Ik heb altijd een paar maanden nodig om me ergens thuis te voelen. Ik ken nu iedereen bij de club, ik heb een goed gevoel bij de stad en een goede band met de mensen bij de club.”

Nu Jahanbakhsh helemaal gewend is bij Feyenoord, kunnen we meer verwachten. “Ik heb genoeg ervaring om geen gekke dingen te doen. Ik weet dat ik de kwaliteiten heb om het team te helpen, maar soms gaat het niet zoals je wil, lukt het niet. Maar dan moet ik gewoon doorgaan, ik probeer rustig te blijven.”

Wint Feyenoord van AZ? Dan win jij 2,5 keer je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Verdient Jahanbakhsh een basisplaats?

  • Ja
  • Nee
  • Ik weet het niet
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie