Ivanusec draagt bij aan Kroatische triomf

Foto: Ivanusec draagt bij aan Kroatische triomf

Kroatië heeft vrijdagavond geen fout gemaakt in de EK-kwalificatiefase. Met verschillende spelers uit de Eredivisie in de gelederen werd Letland eenvoudig aan de zegekar gebonden: 5-0.

Letland geen partij voor Kroaten

Bij Kroatië stonden Ajax-verdedigers Josip Sutalo en Borna Sosa allebei in de basis, net als Feyenoord-aanwinst Luka Ivanusec. Ook Luka Modric had zoals gewoonlijk een basisplaats. Bij de tegenstander mocht SC Cambuur-aanvaller Roberts Uldrikis starten.

Letland bleek niet in staat om het Kroatië lastig te maken. Bruno Petkovic bezorgde de nummer drie van het afgelopen WK de voorsprong, waar Ivanusec na een klutssituatie de score verdubbelde. Opnieuw Petkovic maakte er al voor rust 3-0 van.

In de tweede helft liep de marge op naar 5-0. Andrej Kramaric maakte het vierde doelpunt van de Kroaten, waar de ingevallen Mario Pasalic ook nog zijn doelpunt meepikte. Met zeven punten uit drie duels kent de ploeg een prima start van deze kwalificatiereeks. Alleen Turkije (tien punten) staat er beter voor na het 1-1 gelijkspel tegen Armenië, al speelde de koploper wel twee duels meer.

Groep A: Schotland zet droomstart voort

Schotland maakt een grote kans om in 2024 deel te nemen aan het EK. De Schotten wonnen de eerste vier kwalificatieduels al en maakten in de vijfde beurt opnieuw geen fout: 0-3 op Cyprus. Scott McTominay, Ryan Porteous en John McGinn troffen doel.

In Groep A heeft Schotland nu negen punten voorsprong op nummer twee Spanje. De topfavoriet in deze groep heeft nog wel twee duels tegoed.

Groep J: Portugal blijft foutloos

Portugal is net als Schotland nog altijd foutloos in de kwalificatiefase voor EURO 2024. Op bezoek bij Slowakije maakte Manchester United-middenvelder Bruno Fernandes het enige en dus winnende doelpunt.

Portugal heeft nu vijf punten voorsprong op nummer twee Slowakije, dat die plek wel moet delen met Luxemburg. Het laatstgenoemde land wist vrijdag te winnen van IJsland: 3-1. Ondertussen ging Liechtenstein met 2-1 over de knië bij Bosnie & Herzegovina.

Gaat Ivanusec een Eredivisie-sensatie worden?

  • Ja
  • Nee
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie